İlk yerli akıllı telefon 549 TL

İlk yerli akıllı telefon 549 TL

Turkcell'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni ürünü yerli akıllı telefonlar 549 liraya satışa sunulacak. Fiziksel durumundan, yazılımına kadar Turkcell'in Gebze'deki Ar- Ge merkezinde tasarlanacak yerli akıllı telefon 'Gebze', ilk etapta yurtdışında üret

 

Turkcell'in üreteceği yerli akıllı telefon 'Gebze' 549 liraya satışa sunulacak. Yerli akıllı telefon ile ilgili Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Gebze'nin Android işletim sistemine sahip olacağını söyledi. Telefonun tüm fiziksel ve tasarımsal tüm özelliklerinin, Turkcell'in Gebze'deki Ar- Ge merkezinde tasarlanacağını söyleyen Kuruöz, 'İlk etapta yurtdışında üretilecek, daha sonra da Türkiye'de de yerli üretimi bir partnerle yapıyor olacağız. Partner şuanda belli değil, fakat görüştüğümüz firmalar var' dedi. Kuruöz, Gebze'nin fiyatının Turkcell Maxi Plus telefonlarla aynı bantta olacağını ifade etti.

İHRACAT PAZARI HAZIR

Cihaz piyasaya çıktığında temel özellikleri çok iyi karşılayacağını söyleyen Kuruöz, ihracatla ilgili de şunları anlattı: 'Bizim iştiraklerimizin olduğu yerlerden, cihazlarla ilgilenenler var. Belarus, Ukrayna, Kıbrıs, Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan'da operasyonlarımız var. Bunların bir kısmıyla ön anlaşmalarımız var, bir kısmında da bu ürünümüz lanse edilecek. Üretilir üretilmez ihracata başlayacağız.' Cihazı Etrafımızdaki coğrafyada da göreceğiz. T serisi telefonlar çıktığından beri 750 binden fazla cihaz sattık. Android pazarında 2'inci oyuncu haline geldik. Temel amacımız akıllı telefonun tabana yayılması.'

Üretim üssü haline gelebiliriz

Türkiye'deki pazara her zaman yabancı ilgisinin loduğunu kaydeden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 'Türkiye'deki pazar, çevresindeki coğrafyayla ilişkilendirildiğinde, büyük bir pazar oluyor. Yabancı üreticilerin bunu kaçırmaması lazım. Şuanda Türkiye'deki, pazarın dinamiklerini belirleyen, vergi gibi kolaylıklar oluşursa, başkaları da gelip buraya yatırım yapıp, burada üretim yaparak, bölgenin üretim merkezi haline getirebilirler. Bunu otomotivde yaşadık' dedi.

Turkcell Cüzdan'la şehir içi ulaşım

Turkcell'in temaslı ve temassız ödeme sistemlerini de odak noktası haline getirdiğini ifade eden İlker Kuruöz, 'Turkcell cüzdanı hayata geçirmiştik. Önümüzdeki dönemde birkaç lansmanımız olacak. Şehir içi ulaşım ilgi alanlarımızdan. Birkaç tane şehirle görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul bu şehirlerden değil' dedi.

Fatih projesi Turkcell'in ilgi alanında

Turkcell'in ürettiği tabletlerle ilgili de bilgi veren Kuruöz, şunları kaydetti: 'Turkcell grup olarak Fatih Projesinin içinde olmayı çok istiyoruz. Katkı sağlayacağımız her noktada yer almak istiyoruz. Tabletler tarafına geldiğimiz zaman, Fatih Projesinde verilecek olan tabletlerin mobil teknolojileri desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun önemli olduğuna inanıyoruz. Bunların bilgiye kolay ulaştırması gerekiyor. Milyonlarca dijital içeriğe ulaşabilecek cihaz dağıtılacakken, bunların bazı alanlarla kısıtlanması yanlış olur.' Ayrıca Kuruöz, şuanda yerli tablet üretme planlarının olmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.