İmam Hatip'ten Hocası, Başbakan Erdoğan'ı Anlattı

İmam Hatip'ten Hocası, Başbakan Erdoğan'ı Anlattı

Başbakan Erdoğan'a İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nde 3 sene Arapça dersi okutan İstanbul eski Müftüsü Selahaddin Kaya, Diyanet'ten izinsiz kurs açanlara 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören yasanın kaldırılmasına sevindiğini söyledi. Kaya, eski öğrencis

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden hocası olduğunu biliyoruz. Başbakan Erdoğan'a kaç yıl ve hangi dersleri okuttunuz?

Selahaddin Kaya: 
Ben de İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden mezunum ve 1965-1973 yılları arasında aynı okulda Arapça Öğretmenliği yaptım. Başbakan Erdoğan'a da 70-71 ve 72 yıllarında yani toplam 3 sene Arapça okuttum. 

BAŞBAKAN, KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI

-Diyanetten izinsiz Kur'an Kursu açanlara ve bu kurslarda ders okutanlara 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası içeren yasa yürürlükten kaldırıldı. Eski talebeniz Başbakan'ın bu icraatını nasıl buluyorsunuz?

Selahaddin Kaya: 
Sayın Başbakan Erdoğan, kendisine yakışanı yaptı. Bizleri sevindirdi. Müslüman milleti sevindirdi. Allah'ı sevindirdi. Kendisine dua ediyoruz. 

HER DALDA İYİ BİR TALEBEYDİ

-Başbakan Erdoğan, nasıl bir talebeydi?

Selahaddin Kaya:
 Her dalda çok başarılı, iyi bir talebeydi. İyi futbol oynardı. Okulumuzu futbol müsabakalarında temsil eden takımın as elemanlarından biriydi. İyi şiir okurdu. Mesela Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya Destanı' şiirini en güzel Başbakan Erdoğan okurdu. İyi bir hatipti. Münazaralarda okulumuzun yarışma ekibinin başıydı. Yine çok güzel Kur'an-ı Kerim okurdu. İyi bir oyuncuydu. Mesela Maskomyah piyesinin başrollerindeydi. 

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMAYI MÜZEKKA GÜRBÜZ'E BORÇLU

-Sizlere karşı vefalı mıdır?

Selahaddin Kaya: 
Evet, çok iyidir. Daha geçen Kasım ayında öğretmenler günü vesilesiyle bizleri Dolmabahçe Sarayı'nda topladı. 

-Kaç kişiydiniz?

Selahaddin Kaya
: Hayatta kalanlardan hasta olmayan 12 hoca katılmıştık. Çok güzel bir sohbet oldu. 2 saatlik sohbete doyamadık. O yaptığı güzel icraatlarını anlattı. Bu icraatları yaparken, karşılaştıkları güçlükleri izah etti. Biz de kendisiyle iftihar ettiğimizi söyledik. Güzel Kur'an-ı Kerim okumasını Müzekka Gürbüz hocaya borçlu olduğunu söyledim. Biliyorsunuz, Başbakanımızın iyi bir kari olduğunu; (Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyan) Mısırlı kariler de onaylıyorlar.

HOCALARI OLARAK TALEBEMİZ OLAN BAŞBAKANLA İFTİHAR EDİYORUZ

-Müzekka Hoca bize de derse gelmişti, o da orada mıydı?


Selahaddin Kaya: Evet, O da oradaydı. Çok duygulu anlar yaşandı. Biz hocaları olarak talebemiz olan Başbakanla iftihar ediyoruz. Çok güzel şeyler yaptı. 

-İyi icraatlar derken, mesela neler yaptı?

Selahaddin Kaya:
 En önemli yaptığı işlerin başında 28 Şubat'ın tortularını temizlemesi oldu. Mesela Liselere Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Ahlak dersi kondu. Bu icraatı bizim yüreğimizi ferahlattı. Yine milletin maneviyatına saldırıların önüne geçti. Mesela İmam-Hatip Lisesi öğrencileri üniversiteye girerken, muadil liselerin öğrencilerinden 56 puan eksikle yarışa giriyorlardı. İstedikleri fakültelere giremiyorlardı. Bu puan adaletsizliğini kaldırdı ortadan. Bu bizi çok sevindirdi. 

Yine İmam-Hatip liseleri'nin orta kısımları "Sekiz yıllık kesintisiz eğitim" modeliyle kapatılmıştı. Başbakan Erdoğan, "4+4+4" eğitim modeliyle imam-hatiplerin orta kısmını açmış oldu. Bu konuda Başbakan'ı tebrik ederken, beni yüreğimden yaralayan 2 kişiyi asla affetmiyorum.

MEHMET KEÇECİLER VE OSMAN MÜDERRİSOĞLU'NU ASLA AFFETMİYORUM

http://rsm.haber365.com/N/1366458294_22_HOCAYIUZENIKIKISI.jpg

-Sizi yüreğinizden yaralayan ve affetmediğiniz kişilerin isimlerini açıklar mısınız?

Selahaddin Kaya: 
Birisi Mehmet Keçeciler. Kendisi İmam-Hatip Lisesi ve Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olduğu halde, Devlet Bakanı iken kesintisiz eğitim modeli yasallaşsın diye kanun teklifi vermiştir ki; bunu mesela bir Köy Enstitülü asla yapmazdı. Adamların kellesini kesseniz, bir Köy Enstitüsü mezununa, yasa çıkartması için imza attıramazdınız. Maalesef Keçeciler böyle büyük bir cinayet işlemiştir. Bu bir cinayettir. Bakalım hesabını Allaha nasıl verecek? 

-Sizi yüreğinizden yaralayan diğer şahıs kim?

Selahaddin Kaya:
 O da MHP'li Osman Müderrisoğlu. Bu beyefendi de Antalya Müftüsü iken istifa edip, MHP'den milletvekili seçilmişti. Meslektaş olduğumuz için, Diyanet'ten   izinsiz Kur'an Kursu açanlara hapis cezası getiren yasa mecliste görüşülürken, kendisine telefon açtım. Adeta yalvardım. "Sen Müftüsün. Kur'an Kursu ve İmam Hatip lisesi mezunusun. Bu yasaya Allah rızası için oy verme. Hatta bu yasanın oylanmasına engel ol. Kıyamet günü mahşerde iki elim yakanda olur. Sakın unutma" dedim. Maalesef o da Keçeciler gibi yetiştiği topluma en ağır darbeyi indiren yasaya diğer MHP'li, ANAP'lı ve DSP'li milletvekilleri ile imza attı. 

Bunlar içimdeki acı hatıralar. Bu iki insanı asla affetmeyeceğim. Hakkım varsa, helal etmeyeceğim.

http://rsm.haber365.com/N/1366458347_22_SELAMI-SELAHADDINKAYA.jpg

ÇÖZÜM SÜRECİNDE İNŞALLAH BAŞARILI OLUR

-Eski talebeniz olan Başbakan Erdoğan'ın "Çözüm süreci ve akil insanlar heyeti " ihdâsını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Selahaddin Kaya: Bu sürecin milletimize ve memleketimize hayırlar getireceğine inanıyor ve Alemlerin Rabbi'ne dua ediyoruz. Barış sürecine karşı çıkmak ahmaklıktır. İnşallah muvaffak olur diye dua ediyoruz. 

Kaynak: Selami Çalışkan/haber365-özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.