İndirim Tüketiciye Yansıyacak Mı?

İndirim Tüketiciye Yansıyacak Mı?

Rusya ile imzalanan enerji anlaşmalarına ilişkin açıklama yapan Yıldız, indirimin tüketiciye yansıması için henüz erken olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine ilişkin, "Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde" dedi.

İNDİRİM TÜKETİCİYE YANSIMAYACAK!

Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunda, "Erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor. BOTAŞ olarak aldığımızın altında bir fiyata doğalgazı tüketicilere satıyoruz, zararı paylaşıyoruz. Vatandaşın ve sanayicinin doğalgaz tedarikini kesintisiz sağlamak için çok sayıda müzakere yürütüyoruz."

"Şu an Rusya ile iyi niyet belirten bir evrak imzalandı, kurumlarımız üzerinde çalışacak, Müzakere süreci devam ediyor, doğru olan rakamlar netleşince kamuoyu ile paylaşacağız. "Rusya ile yaptığımız toplantılarda karşılıklı bağımlılık ve çıkar esası ön planda."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum