İstanbul MEM'de İlçe Müdürü Atamaları Krize Dönüşüyor!

İstanbul MEM'de İlçe Müdürü Atamaları Krize Dönüşüyor!

İstanbul MEM’de Birçok İlçe Müdürünün Görevden Alındığı İddia Ediliyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ataması yapılan ilçe milli eğitim müdürlerinin göreve başlatılmamasına tepki göstererek “Milli Eğitim Bakanı’nın imzasını taşıyan kararname ile ataması yapılan ilçe milli eğitim müdürlerini göreve başlatmak için, daha başka hangi makamın(!) inisiyatifi bekleniyor? Gerçekten çok merak ediyorum!” ifadelerini kullanmıştı.

Bir süre önce boşalan Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bir müdürün atandığı, kararnamenin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği, fakat Sultangazi yerel siyasetinin ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanının belediye başkanını da yanlarına alarak kararnamenin  tebliğ edilmesine engelledikleri iddia ediliyor.

Ayrıca Beşiktaş, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler ilçelerinde de benzer durumun söz konusu olduğu, İl Müdürü Levent YAZICI’nın  baskılar nedeniyle atanan bu isimlere kararnameleri tebliğ etmediği, Eğitim Bir Sen‘in ise kararnameleri iptal ettirmek için Bakanlığa baskı yaptığı konuşuluyor.

kamudanajans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.