İstanbul sakin, Ankara hareketli

İstanbul sakin, Ankara hareketli

Gezi Parkı eylemleri devam ederken en büyük iki şehirde son durum...

İstanbul Taksim'de devam eden Gezi Parkı eylemlerinde bu akşam sakin geçiyor. Dolmabahçe'de toplanan bir grup eylemci cami önünde kandil simidi dağıttı. Ankara'da ise Kızılay Meydanında göstericiler ile polis arasında çatışma yaşanıyor.
 
Gezi parkında toplanan eylemciler, burada piknik havasında oturmaya, şarkılar söylemeye devam ediyor. Gezi parkı eylemlerine katılan Beşiktaş'ın taraftar topluluğu da Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Cami önünde kandil simidi dağıttı. Caminin müezzini Fuat Özcan, basın mensuplarına,yaptığı açıklamada, bu kandil gününde birlik ve beraber olmanın önemine değindi ve barış diledi.
 
Ankara'da ise Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay'a yürümek isteyen göstericileri polis müdahale ederek dağıttı. Bir süre sonra çevre cadde ve sokaklarda toplanan gruplar, yeniden Kızılay'a yürümek istedi. Polis, taş ve bilye atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
TOMA'larla yapılan müdahale sonrası yol tekrar trafiğe açıldı. Öte yandan olaylar nedeniyle sağlık ekipleri de Kızılay'da bekletiliyor. Polis ve göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.
 
Öte yandan İzmir'de, İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen gösterilerle ilgili sosyal medya üzerinden halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiden 12'si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.