İstanbul'da Bazı Müdürlerden Öğretmenlere "Oy Fotoğrafı Baskısı"

İstanbul'da Bazı Müdürlerden Öğretmenlere "Oy Fotoğrafı Baskısı"

Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender AKTAN; İstanbul'un bazı ilçelerindeki bir kısım okul müdürlerinin yarın yapılacak İLKSAN seçimlerinde oy kullanacak İLKSAN üyelerine baskı yapıldığını ifade etti.

İstanbul'un bazı ilçelerindeki bir kısım okul müdürlerinin yarın yapılacak İLKSAN seçimlerinde oy kullanacak İLKSAN üyelerine watsap'tan mesajlar atarak kullanacakları oyların fotoğrafını çekmelerini ve kendilerine göndermelerini istedikleri hususunda yoğun şikayetler gelmektedir.

Bir kısım liyakat yoksunu, demokrasiden ve vicdan özgürlüğünden habersiz müdürlerin ortaya koyduğu bu tutum, ahlak dışı olduğu kadar kanunen de suçtur.

Zira verilen oyların fotoğrafının çekilmesinin istenmesi, açıkça suç olan bir şeyin çalışandan talep edilmesidir.

Buradan İLKSAN üyelerine bu suç olan talimatları dikkate almamaya çağırırken, bu şekilde mesaj atan malum sendikanın tetikçiliğine soyunmuş, aşil tendonu idarecilere sesleniyoruz. Kanunsuz ve yanlış bir yoldasınız. Makamınızı kullanarak ve suç işleyerek uğruna seferber olduklarınız bile sizleri kurtaramaz. Türk Eğitim Sen kanunlar önünde bu aymazlığın hesabını soracaktır. Buna zerre kadar şüpheniz olmasın.

İbrahim Ender AKTAN

Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum