İstanbul'da paralel yapı operasyonu

İstanbul'da paralel yapı operasyonu

Emniyet ekipleri, İstanbul'da ve bazı illerde Paralel Yapı'yla ilgili gözaltı operasyonu başlattı.

Cemaate karşı operasyon başlatılıyor iddiasını ortaya atan ve cemaat üyelerinin protestolarına neden olan Fuat Avni'nin yazdıkları bu sefer doğru çıktı. 

Fuat Avni, dün gece attığı twitlerde, cemaati hedef alan polis operasyonlarının 14 Aralık’ta başlayıp 25 Aralık’a kadar devam edeceğini yazmıştı. Şimdilik sadece cemaat yayın organlarının ve polislerin operasyonkapsamında tutulacağını öne süren Fuat Avni, bir de isim listesi yayınladı. Aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 47 kişilik listenin başında Fethullah Gülen var. 

BEKLENEN OPERASYON SABAHIN İLK SAATLERİNDE BAŞLADI!

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Avni'nin dediği gibi operasyon başladı. İlk operasyonhaberi Eskişehir ve Van'dan geldi. Sungurlar dizisinin senaristi Salih Asan gözaltına alındı. 

Asan, saat 06.37'de Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada, "Şu an polisler kapımda ve İstanbul'dan savcının yazısını gösterdiler ve İstanbul'a götürecekler..." dedi. Gözaltındaki Salih Asan Tek Türkiye, Şefkat Tepe, Sungurlar dizilerinin yapımcısı olarak biliniyor

"TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEK"

Van'da göz altına alınan bayanın da Sungurlar dizisinin senaristi olduğu öğreniildi. Diznin yönetmeni Engin Koç'da göz altına alındı

Göz altına alınan polis memurlarından Çetin Çiftçi'nin Maraş Elbistan'da silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek gibi suçlardan göz altına alındığı avukatı Sıddık Fiiliz tarafından açıklandı. Filiz, "Terör Örgütüne operasyon yapan polislere operasyonyapılıyor. Bütün dünya bunu duyacak ve görecektir"dedi

EKREM DUMANLI'NIN EVİ DE ARANIYOR

Bu arada polisler, sabah 07.15 sıralarında Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde de arama yapıldığı belirtildi.

POLİS ZAMAN'DA SLOGANLARLA KARŞILANDI

Polisler Zaman gazetesi binasına geldi. Kalabalık slogan atarak polisleri karşıladı.




FUAT AVNİ KİM ÇIKTI SON DAKİKA HABERİ

Twitter’dan geçtiğimiz Cuma günü cemaate ait yayın organlarına operasyonyapılacağını, yaklaşık 150 gazetecinin gözaltına alınacağını iddia eden Fuat Avni’ye göre o operasyonlar Tweet’leri sonrasında ertelenmişti.

İşte Fuat Avni’nin yeni tweetleri…

fuat-avni-gozalti-listesi-fethullah-gulen-de-var.jpg
fuat-avni-son-gozalti-listesi-4.jpg

fuat-avni-yeni-gozalti-listesi-3.jpg

fuat-avni-gozalti-listesi-fethullah-gulen.jpg

fuat-avni-son-dakika-yeni-gozalti-listesi.jpg


fuat-avni-son-dakika-yeni-gozalti-listesi2.jpg

interhethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.