İşte koalisyonu bitiren AK Parti teklifi

İşte koalisyonu bitiren AK Parti teklifi

AK Part-CHP koalisyon görüşmesi sonucunun olumsuz çıkmasının sebebinin, AK Parti'nin CHP ile 1 yıl süreli seçim hükümeti önerisinde bulunması sonrası görüşmenin tıkandığı iddia edildi.

AK Parti ve CHP'nin 1.5 saat sürenkoalisyon görüşmesinin ardından CHPve AK Parti içinden bazı yetkililerin 'sonucun olumsuz' olduğuna yönelik söylemler gündeme geldi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları öncesi parti içinden bazı isimlerin dillendirdiği bu açıklamalar koalisyona dair umudun neredeyse tükendiğine işaret etti.

GÖRÜŞME O NOKTADA KİLİTLENMİŞ

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, AK Parti'nin CHP ile 1 yıl süreli seçim hükümeti önerisinde bulunduğu CHP'nin ise bu teklife 4 yıl süreli reform hükümeti önerisi ile karşılık verdiği öne sürüldü. Görüşmenin burada düğümlendiği iddia edildi.

davutoglu-kilicdaroglu.jpeg 

35 SAAT İSTİKŞAFİ GÖRÜŞME

Ak Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeler, 3 Ağustos'ta sona ermişti.

Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yaparak, raporlarını sunmuştu.

Heyetler arası görüşmelerin ardından, 10 Ağustos tarihinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Çelik ile Koç da hazır bulunmuştu.

DAVUTOĞLU KILIÇDAROĞLU'NA KRİTİK UYARI

AK Parti CHP arasında önceki gün gerçekleştirilen koalisyon görüşmesinde Başbakan Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'Koalisyon olursa demokrasi kökleşir, olmazsa merkez çöker' uyarısı yaptığı ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.