JFK Havalimanı'na Hezarfen Ahmet Çelebi rölyefi

JFK Havalimanı'na Hezarfen Ahmet Çelebi rölyefi

ABD'nin New York JFK Havalimanı terminalinin zeminine Türkiye'den götürülen mermer döşendi. JFK yetkilileri teşekkür için terminale Hezarfen Ahmet Çelebi rölyefini koydu.

Geliştirdiği takma kanatlarla 1632 yılında Boğaz’ı uçarak geçen Hezarfen Ahmet Çelebi’nin rölyefi, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan New York John F. Kennedy (JFK) Havalimanı’nda boy gösteriyor.

 

BURDUR BEJ MERMERİ JFK'YA HEDİYE EDİLDİ

 

Hezarfen’i New York’a uçuran jest ise Ege Maden İhracatçıları Birliği ve işadamı Hasan Surözü’nün girişimi sayesinde gerçekleşti.

 

Birlik ve Surozü’nün katkılarıyla sert dokusu ve suyu emme özelliği sayesinde deforme olmayan Burdur bej mermeri New York JFK Havalimanı’na hediye edildi.

 

 

HEZARFEN AHMET ÇELEBİ'NİN RÖLYEFİ KONULDU

THY’nin de kullandığı JFK Terminal 1 binasına döşenen mermeri çok beğenen havalimanı yönetimi, jeste jestle karşılık vererek Hezarfen Ahmet Çelebi ve Anadolu Medeniyetlerirölyefini terminalin en görünür noktasına yerleştirdi. Hezarfen’in hayatı ve uçmasıyla ilgili bilgilerin de yer aldığı rölyef yolculardan büyük ilgi görüyor.

TANITIMA KATKI

Mermerlerin terminal zeminine yerleştirilmesinin yanı sıra rölyeflerin terminale konulmasında da büyük emeği geçen işadamı Hasan Surözü, "Böyle önemli bir uluslararası havalimanının hem zemininin Türk mermerleriyle döşenmesi hem de rölyeflerin terminale konulması, ülkemizin tanıtımı için çok büyük fayda sağlıyor. Bu sayede mermerimizin reklamını da yaparak dünyaya pazarlayacağız" dedi.

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.