Kadına şiddete karşı dev proje

Kadına şiddete karşı dev proje

Kadına yönelik şiddetin engellenmesini amaçlayan ve 2 yıl sürecek proje kapsamında birçok kentte çalıştaylar, seminerler düzenlenecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu, aile içi şiddet ve töre cinayetleri başta olmak üzere insan hakları bağlamında toplumsal cinsiyet eşitliği için 2,5 milyon euroluk proje hazırladı.

Bugün Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek, “İnsan Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Konferansı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Hikmet Tülen’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, “İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek konferansa, Türkiye çapında ilgili çalışmalarda bulunan kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, meslek odaları ve sendikalardan oluşan geniş bir kitle katılacak.

Hedef toplumsal farkındalık

Projenin hedefleri, “İnsan hakları ihlallerinin inceleme ve başvuru süreçlerine ilişkin standartlar geliştirmek, toplumda insan hakları konusunda farkındalığı artırmak, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını teşvik etmek, aile içi şiddet ve töre cinayetlerini önlemek için gerekli tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunmak.Maliyeti 2.5 milyon euro olarak planlanan proje 2 yıl sürecek.

Çizgi filmle anlatılacak

Çalışmalar kapsamında çalıştaylar, seminerler düzenlenecek, rehber yayınlar hazırlanacak. Ayrıca illerdeki İnsan Hakları Kurulları üyelerine, din görevlilerine ve kanaat önderlerine insan hakları ve kadın haklarına yönelik özel eğitimler verilecek. Kamuoyunun dikkatini çekmek için uzun ve kısa metraj filmler hazırlanacak, tematik alanlarda çeşitli yarışmalar düzenlenecek, çizgi filmler yayınlanacak ve geniş çaplı bir medya kampanyası düzenlenerek çalışmaların etkin olarak duyurulması sağlanacak.

Yerel sivil toplum kuruluşlarıyla da sıkı ilişkilerin geliştirilmesine çalışılacak proje kapsamında İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Aydın, Yozgat, Elazığ, Erzurum, Batman ve Ankara olmak üzere 10 ilde kadın hakları konusunda toplantılar gerçekleştirilecek. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.