Kadrolu Şube Müdürleri İlçe Müdürü Olmalı!

Kadrolu Şube Müdürleri İlçe Müdürü Olmalı!

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı

13 Ocak 2018 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 23'üncü maddesinde yapılan değişiklik henüz uygulanmaya başlamadı. 

13 Ocak 2018 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan MEB Görevde Yükselme Yönetmeliği 23 .Madde değişikliğine göre “İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarına öğretmenlikte adaylığı  kaldırılmış olmak kaydıyla  yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube Müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.”denilmektedir. Ama her nedense okul Müdürü kadrolarında bulunan kişiler direkt İlçe Müdürü yapılmakta bu da liyakatsiz atama ve görevlendirmelerinin hala devam ettiğini göstermektedir. 

Bu uygulama ise çalışma barışını bozmaktadır. Hiyerarşinin hiçe sayıldığı bir kamu düzeni oluşturmakta, eğitimin kalitesizleştiğini göstermektedir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. 

KamuMeb.net - özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.