Kar tatilinde hangi ek ders ücretleri ödenir? DYK, İYEP kursu ve nöbet ücreti ödenir mi?

Kar tatilinde hangi ek ders ücretleri ödenir? DYK, İYEP kursu ve nöbet ücreti ödenir mi?

Kar tatilinde ek ders ücretleri ödenir mi? Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı yerlerde okullar tatil edildi. Nöbet, dyk, iyep, ek ders ücretleri kar tatili verilen yerlerde ödenecek mi?

Kar tatilinde öğretmenler ek ders ücreti alırlar mı?
Kar tatilleri süresince kadrolu öğretmenler ek ders ücreti almaya devam ederler, ancak ücretli öğretmenler bu süre zarfında ders ücretinden faydalanamıyorlar.

Kar tatili süresince DYK, İYEP ve nöbet ücreti alınmaya devam eder mi?
Kar tatilinde DYK ve İYEP kurslarının gerekli ücretinin, öğretmenlere ödenmesi devam ediyor. Fakat nöbet ücretleri, kar tatili boyunca öğretmenlere ödenmesi yapılmıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının görüş yazısında; "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde, kendilerine verilmiş ders görevi varsa, (İlkokullarda Yetiştirme Programı dahil, ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi hariç) bu ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir." açıklamalarına yer verilmiştir.

Bu açıklamalara göre; olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde İYEP kursu kapsamında yapılamayan derslere ait ek ders ücretleri ödenecektir.

Fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde; ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi ek ders ücretleri ödenmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.