Kar yağışı ne kadar sürecek? / Haritalı

Kar yağışı ne kadar sürecek? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların;

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Sırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerimizde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Sırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON OLAYI, BUZLANMA VE DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.