Kılıçdaroğlu: Memnunum, istifa yok

Kılıçdaroğlu: Memnunum, istifa yok

7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının CHP'deki karşılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunu

Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına ilişkin "Memnuniyet" vurgusunun CHP Genel Merkezi'ndeki karşılığı ise "Seçimin kazananı 'Demokrasi', mağlubu ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan" şeklinde oldu. CHP Genel Merkez bahçesini dolduran yaklaşık bin kadar partilinin, HDP'nin barajı geçmesinin kesinleşmesiyle birlikte atmaya başladığı "Oy verdik gittiler" sloganı Genel Merkez yönetiminin de seçim değerlendirmesinin temelini oluşturdu.

BU SEFER SEVİNÇ VARDI

7 Haziran öncesindeki hemen hemen tüm seçimlerde "Hüznün ve hayal kırıklığının partisi" görünümüne bürünen CHP Genel Merkezi'nde "AKP'nin tek başına iktidar olamaması ve HDP'nin barajı geçmesinin sevinci" vardı. Bu tablo kendisini, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, yaptığı, "Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz ve hiç aklımızdan çıkarmayacağız" açıklamasının alkışlanmasıyla gösterdi.

TEKİN: KAYBEDEN ERDOĞAN VE AKP

CHP Genel Merkezi'ndeki tabloyu CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Görülüyor ki CHP seçmeni HDP'ye verdiği oyla demokrasinin kazanmasını sağlamıştır. Bu gerçek bile tek başına CHP'lilerin demokrasiye verdiği önemin, inancın göstergesidir. Türkiye demokrasisi kazanmıştır. CHP seçmeninin bu tavrı Türkiye'de demokrasinin kökleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Seçimin kaybedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP'dir" sözleriyle özetledi.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMİYOR

CHP'deki seçimlerin ilk değerlendirmeleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası istifası da vardı. CHP Genel Sekreteri Tekin, "Genel Başkan'ın istifasını gerektiren bir tablo bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ve CHP son derece başarılı bir seçim kampanyası yürüttü" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarına ilişkin "İstifa yok" açıklamasını pekiştirdi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.