Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ‘koltuk tedarikçisi‘ yanıtı!

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ‘koltuk tedarikçisi‘ yanıtı!

Kılıçdaroğlu'ndan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ‘koltuk tedarikçisi‘ çıkışına yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Koalisyon kuralım, sen başbakan ol” yolundaki teklifine karşılık kendisine ‘koltuk tedarikçisi‘ diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ‘seçim hesabı yapmak’la eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar” dedi.

CHP’nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Biz yüzde 60’lık blok derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiye’nin önceliği olan hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın bize verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştık” denildi.

MUHALEFETİN ÖNCELİKLİ KONULARI ORTAKTI

Hem CHP hem MHP hem de HDP’nin 7 Haziran öncesinde önceliklerini ‘AKP otoriterliğinin sonlandırılması‘, ‘demokratik hukuk devletinin yeniden oluşturulması‘, ‘başta 17 – 25 Aralık olmak üzere yolsuzlukların üzerine gidilmesi‘ olarak açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

HER KOLTUKTAN FERAGAT ETMEYE HAZIRIZ DEDİK

“Halk da sandıkta yüzde 60’a, bunun için yetki verdi. Bir sonraki seçimi değil, Türkiye’yi düşünen her siyasetçinin görevi bu sorumluluğu yerine getirmektir diye düşündük. ‘Bunun için her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu’ söyledik ve gösterdik. “Çünkü bizim için önemli olan ilkeler ve Türkiye’nin çıkarıdır” dedik.

MHP'YE SEÇİM HESABI GÖNDERMESİ!

Görünen o ki; diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar. Bizim tek önceliğimiz baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir… Emekliye 2 bayramda ikramiye, çiftçi mazotunun 1,5 lira olması, taşeron işçiliğin kaldırılması, asgari ücretin bin 500 lira olması gibi… Çünkü siyaseti millete hizmet etme işi olarak görüyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim dışımızdaki partiler, ne yazık ki; kiminle koalisyon yapıp yapmayacaklarını söylüyor, bizim içinse kriter ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.