Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması

Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması

CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümetin Gezi olayları üzerinden medyayı kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 90 kuşağı gençlerinin Başbakan Erdoğan'a diz çöktürdüğünü iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye medyasından sonra dünya medyasını hedefe koyduğunu ileri süren CHP lideri, 'İçerideki medyayı halleti şimdi de dışarıdakilerle uğraşıyor. Sen kaç paralık adamsın onların gözünde. Hele desene senin boynundaki tasmaları çıkarttık diye. Yaldızların ve itibarın düştü ve sen artık yolcusun' şeklinde konuştu.
 
İŞTE CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Türkiye'de demorkasi var özgürlük var deniyor. Ama bir şey var bir ülkede medya özgür değilse o ülke özgür değildir. Ne yaparsanız yapın bildiğimiz yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Sağlıklı işleyen bir demorkaside hükümetler medyadan korkmazlar. Özgür medya olacak ki halkın talepleri yansıtılsın. Halktan korkanlar özgür medya istemez. Hapishanedeki gazeteci sayısı Türkiye'nin ayıbını zaten, ortaya koyuyor. İlk gittiğimde Brüksel'de Sayın Füle'ye 35 gazeteci hapiste demiştim daha sonra bu sayı 100'ü aştı. Onun için diktatör, medyadan korkuyor. 
 
KAÇ PARALIK ADAMSIN
İçerideki medyayı halleti şimdi de dışarıdakilerle uğraşıyor. Sen kaç paralık adamsın onların gözünde. Hele desene senin boynundaki tasmaları çıkarttık diye. Yaldızların ve itibarın düştü ve sen artık yolcusun.
 
HARAM OLSUN O PARA SİZE
Tek başına mücadele olmaz. Hep beraber olacağız. Sendikalar bu sözleri anlamadı. Bu yüzden Hak-İş ortalardan kayboldu. Dut yemiş bülbül gibi bir sendika var. Ekmek parası için mücadele edenlere sırt çevirdiniz size onun için sendikacı denmiyor sendika ağasısınız. İşçi parasını yiyorsunuz haram olsun o para size. 
 
HİÇ YANLIŞ YAPMIYORUM DİYEN İNSAN ALLAH'A ŞİRK KOŞANDIR
Dünyada 7 milyar insan var. Hepimiz biliriz hata yapabiliriz. İnsan için olduğundan insanoğlu hatasından geri adım atar ve özür diler. 7 milyar insan içinden 1 kişi ben hata yapmam diyor. Benim dediklerimi yapmazsanız sizi ezerim diyor. Bu diktatörün adı Recep Tayyip Erdoğan. Eğer ben hiç yanlış yapmıyorum diyorsa Allah'a şirk koşuyor demektir.
 
Bizim Cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir Başbakan Türkiye'yi bölüyor. bugün bile hala alevicilik, sunnicilik yapıyor. Hatay'da bir toplantı yaptım. Hataylılara şunu söyledim; sizi bölmek istiyorlar sakın bu oyuna gelmeyin. İnancımız bir kitabımız bir peygambirimiz bir ehlibeytimiz bir. Hiçbir toplumu bölmeyeceğiz. Allah'la kul arasına girme yetkimiz yok. İnsanın inancına sadece saygı göstermektir politikacının görevi. O kadar ileri gitti ki 52 vatandaşımız hayatını kaybetti. 52 sunni vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk kez ölülerde bile ayrım yapan bir Başbakan'ı oldu Türkiye'nin. Bu lafı kullandığında utandın mı Allah'tan korktun mu? Ayrıma izin vermeyceğiz ne derse desin. 76 milyonu kardeş göreceğiz ve hepinizin başımızın üzerindedir diyeceğiz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.
 
YALAN SÖYLEYEN ADAM DA OLMAZ BAŞBAKAN DA
Bu gençleri tebrik eidyorum diktatörü dünyanın gözünün önünde dize getirdiler.. Gelir gelmez mitingler yapmaya başladı hep bağırıyor. Bakmayın tüm kanalların onu yayınladıklarına kendisinden başka kimse onu dinlemiyorlar. Erdoğan deyince akla bir tek yalancı sözü akıllara geldi. Geçen bir yabancı da bana diyor Kemal Bey yalancıdan Başbakan olmaz diyor.Yalan söyleyenden başbakan da olmaz adam da olmaz. 
 
BIRAK TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA İTİBARIN SIFIR
Gençler özgürlük ve demokrasi istedi. Anneler çocuklarına sahip çıktılar, 90 kuşağının küresel kuşağını Türkiye'ye sunduğunuz için size şükranlarımızı sürüyorum. Bir politikacı gençleriyle gurur duyar, gençlerden korkmaz. Kimler korkar diktatörler korkar. Yalan üstüne yalan söyledi. Artık senin itibarın sıfırdır sıfır sadece Türkiye'de değil dünyada itibarın sıfırdır.
 
FAİZ LOBİSİ DİYOR KENDİSİ EN YÜKSEK FAİZİ VEREN
Olayları kim çıkardı faiz lobisi çıkardı diyor. Sanki kendisi dünyanın en yüksek faizini vermiyor da. Kim çıkardı 30 yaşındaki sanatçı çıkardı. Gerçeği bilmiyorlar, zamanı okuyamıyorlar. Bu yeni diktatörün bir yeni özelliği daha var mizah fikri yok. Herkes benim gibi konuşsun diyor. Ama bu 90'lı kuşak varya o kadar büyük bir yaramazlık yaptı ki diktatöre mizahla diz çöktürdüler. 
 
GEZİ PARKI DEMOKRASİNİN YENİ SEMBOLÜ
Gezi Parkı olayı artık bizim demokrasimizin yeni sembolü. Artık bütün dünya bu diktatörü tanıdı. Apolitik denilen gençliğin bu ülkenin sorunlarına sahip çıktığını gösterdi. Medyanın durumunu ortaya çıkardı. Halkın sağduyusunu gösterdiler. Ellerinde karanfillerle yürüyen gençlerin üzerine yürüyen polis devletini gösterdi. Bütün Türkiye'nin özgürlük ve demokrasi taleplerini bütün dünyaya gösterdi. Brezilya'sından Japonya'sına kadar. Bütün dünya onları kucakladı. 
 
ÖNCE İNSAN SEVGİSİNİ BİL
Onlar meydanlarda polise el uzattılar. Bunlar dinsiz imansız diyeceklerdi bir baktı antikapitalist müslümanlar orada namaz kılıyor. Başörtülü kadınlara kin biliyorlar diyordu bakıyoruz başörtülü kardeşlerimiz orada halay çekiyorlar ezberleri bozuldu. Gençler bu diktatörün bütün ezberlerini bozdu ne söyleyeceğini şaşırdı. Daha çok şaşıracaksınız. Kalkmış hala demokrasiden özgürlükten bahsediyor. Senin önce insan sevgisini bilmen gerek. Türkiye'deki gelişmelerden bütün dünya bilgi sahibi oldu. Her demokrat kurumdan ortak tepki geldi. Sayın Merkel ve Hollanda'ya birer mektup gönderdim; diktatöre kızabilirsiniz ama Türkiye'nin yüzü 200 yıldır çağdaş uygarlığa dönük. Bizi Avrupa'dan koparamayacaksınız. 
 
Gençler biber gazına direndiler, polis kurşununa, TOMAlara direndiler. Ne baskı yaparsan yap özgülük lafını ağzımdan düşürmeyeceğim dediler. Gençlerin sesine kulak verin dedik dinlemediler. Aydınları, gazetecileri dinlemediler. Yakın çevresinden sağduyu sahibi olanları dinlemediler. Şimdi ben bin yıl önce yazılmış Gazali'nin yöneticilere altın öğütler kitabında 10 maddelik bir temel sıralaması var:
 
1-Ey Sultan önce insanları idare etmenin kıymetini bil. Liderlik büyük bir nimettir. Eğer zulümden geri durmazsanız kendisinden sonra küfrün olacağı bir bedbahtlığa düşersiniz
 
2-Sultanı'nın devamlı alimlerin görüşlerine başvurması ve onlara değer vermesi. Kötü alimlerden sakınmalı. Yönetici altadan kimse o da zulme ortaktır demektir.
 
3-Ey Sultan sen sadece kendi elini zulmden çektim diye düşünme etrafındakilerin de zulmden elini çekmesini sağla. Aklının kemalini göster. Aklını hırsın emrine verme.
 
Ethem Sarısülük polis kurşunuyla öldürüldü. Polisi çıkardılar Arınç açıklama yapıyor. Bir taş polisin eline çarpmış, el tetiğe çarpmış silah ateş almış öyle ölmüş Ethem. Afyon'da şehit düşen askerlerimizin hesabını senden soracağız. 
 
Gazali hayatta olsaydı şunu düşünürdü herhalde: Bu nasıl ülke? 10 yaşındaki çocuk hapse atılıyor 1 yurttaşı öldüren hapse girmiyor. Bunu anlamak mümkün değil.
 
4-Sultan ve idareciler çoğunlukla kibirli olurlar. Hemen bir kızgınlık oluşur. Bu onları karşı taraftan intikam almaya zorlar. Kızmak aklın düşmanıdır. Aklını kullanacaksın kinini değil.
 
1000 yıl önce söylendi bunlar sana Ey Recep Tayyip Erdoğan. Meydandaki gençleri niye dinlemiyorsun? Çadırlarını yaktın talimat verdim diyorsun. 5 kişinin katili sensin. 
 
5-Ey Sultan kendin için razı olmadığın şeylere müslümanlar için de olma. Sana yapılanı hoşgörmüyorsan sen de onların aynısını başkasına yapma.
 
Milli İrade mitingi yapıyorsun 8 milletvekili hapiste bu nasıl milli irade? Milletin iradesinden söz edemiyor zaten. 
 
6-İhtiyaç sahiplerinin sizin kapınıza gelip dikilmelerini hoşgörün. Onların ihtiyaçlarını gidermek nafile ihtiyaçtan daha önemli. Kısacası vatandaşa asla ve asla ananı da al git demeyeceksin.
 
DESTAN DÜŞMANA KARŞI YAZILIR
Polis destan yazdı deniyor. Destan düşmana karşı yazılır. Bir ulusal riade sonrası destan yazılır. Böyle bir kafa olabilir mi? Antalya'da biri kız 3 çocuk 17 polis birden saldırıyor. Yazık günah değil mi? Bütün polis arkadaşlarıma sesleniyorum siz Recep Tayyip Erdoğan'ın değil halkın polisisiniz. Ellerinde karanfillerle Taksim'e çıkanlar sizin düşmanınız değil. Onlar sizin kardeşiniz.Kanunsuz iş yaparsanız gün gelir hesabını verirsiniz.
 
7- İsraftan sakınmak diyor. Nefsini öldürecek giyisiler giymeye alışma. Her şeye kanaatkar ol. Kendi eşini Katar emirinin düğününe devletin uçağıyla gönderme diyor. Sen onu keyfin için kullanamazsın. Bu şaşaa nedir? Bunlar mütevazi falan değil. Yatlar katlar bunlara yetmiyor. Yetmiz mi arkadaş ya yedi göbeğini besliyorsun şimdi.
 
8-Ey Sultan mümkün olduğu kadar muamelelerinizde şefkatli olun. Ellerinde karanfille gidenleri halk olarak görmüyor. Türkiye tarihinde ilk kez kendi halkının bir bölümünü düşman olarak görüyor.
 
9-Ey Sultan halkının senden hoşnut olmasına gayret et. Sana övgüler yağdıranlara inanma. Sen halkının yüzde 50'sini düşman olarak göremezsin. 
 
10-Adaletli iş yap. Haklı olan herkesin kızması doğrudur. İktidarın davacı ve davalıyı razı etmesi mümkün değildir. 
 
Kalkmış camide içki içildi diyor yalan söylüyor. Kabataş iskelesinde 100 kişi başı örtülü bir kadını dövdüğünü yerde sürüklediğini söyledi. Çıkıp bunu televizyonlara söylüyor; bunu yapan adamlar zaten insan değil niye yakalamıyorsun? Bir Başbakan bu yalanı yüzü kızarmadan nasıl söyler? Allah'tan korkmuyor mu? Yalancıdan Başbakan olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.