Koç en uygun hükümet modelini açıkladı

Koç en uygun hükümet modelini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, koalisyon için diğer üç partiye seslendi, en uygun hükümet modelini açıkladı.

Hükümetin yol açtığı ağır tahribatı giderecek büyük toplumsal uzlaşıya ihtiyaç olduğunu iddia eden CHP'li Haluk Koç, "Siyasal ve toplumsal onarımı sağlayacak en uygun hükümet modelinin yüzde 60’ın içinden çıkacağına inanıyoruz." dedi.

CHP'NİN TERCİHİ DİĞER ÜÇ PARTİ

Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi dışlamakla eleştirilen yüzde 60'lık blok çağrısı yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. CHP'nin koalisyon formüllerinde 'AK Parti yok' şeklinde okunan bu açıklamalara iktidar cephesinden tepki geldi.

Kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken eleştirilere böyle yanıt verdi:

TEK PARTİ İKTİDARI SONA ERDİ

"Tek parti iktidarı sona ermiştir. Ancak tek parti devleti devam etmektedir. Bu da bugünün önümüze getirdiği başka bir gerçektir. Siyasetin sıkıştığı şu günlerde seçime muhalefet olarak giren tüm partiler ilişkilerini geçmişte yaşanan çatışma ve kamplaşmalara göre kurmamalı. Milletimiz geleceği kardeşlik ve birlikte yaşama iradesi ile kurun diyor.

Kılıçaroğlu ne demişti?

'Seçim sonrasında yüzde 40'lık ve 60'lık bir denge oluştu. Toplumun ortaya koyduğu bir denge. Bütün siyasal partilerin, bu dengeyi gözardı etmemesi gerekiyor. Ve asıl görev, hükümet kurma görevi yüzde 60'lık bloka düşüyor. Eğer toplumun beklentilerine uygun, onları yok saymayan bir irade ortaya koymak istiyorsak, 60'lık grubun ya da kitlenin beklentilerine uygun bir hükümet kurmak durumundayız.'

TÜM TAHRİBATI GİDERME İMKANI

Siyasal ve toplumsal onarımı sağlayacak en uygun hükümet modelinin yüzde 60’ın içinden çıkacağına inanıyoruz.  Tüm tahribatı giderme açısına imkan tanıdı. Bu sonucun heder edilmemesini güçlü şekilde çevirme yolunu açtı.  Kurulacak koalisyonu demokrasi ve refahı önceleyen bir koalisyon olmasını istediğimizi ifade ediyoruz. 

SANDIĞIN VERDİĞİ SONUÇ HEDER EDİLMEMELİ

Cumhurbaşkanını yetki sınırlarına çekecek, siyasi kirlenme ile mücadele edebilecek, yolsuzlukları yargı önüne taşıyabilecek, ekonomik istikrar için gerekli güven ortamını sağlayabilecek büyük bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu ifade ediyoruz. CHP bu yöndeki çözümü sonucu etkiyen görev alacak. Sandığın verdiği sonuç heder edilmemeli. Bu konuda CHP’nin çözümsüzlüğün adresi olmayacağını bir kere daha açık ve net şekilde ifade ediyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği 14 maddede 12 Eylül darbe hukukunun temizlenmesi var. Çözüm demokratikleşmeden geçer. Arınç’ın ifadesini kendilerine yönelik bir özeleştiri olarak değerlendiriyorum."

'KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDA ÇÖZÜM SÜRECİ YOKTU' DİYEN ARINÇ'A YANIT

Arınç’ın açıklaması var. Çözüm süreci ile bir şey söylememiş büyük eksiklik dedi. Bakıyorsunuz çözüm sürecinin en yılmaz savunucuları böyle bir süreç yoktur, toplantı olmamıştır diye tavır aldılar. Sayın Arınç burada öz eleştiri yapmak istiyorum sanırım.  Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği 14 maddede 12 Eylül darbe hukukunun temizlenmesi var. Çözüm demokratikleşmeden geçer. Arınç’ın ifadesini kendilerine yönelik bir özeleştiri olarak değerlendiriyorum. Çözümün demokrasiden geçtiğine dair ifadeler açıkça görülüyor. Siyasetin ana ekseninde olmaması gereken kişinin kızım sana söylüyorum gelinim sen anla diyerek bir öz eleştiride bulunmuştur Sayın Arınç.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.