Koncuk: Doğu Türkistan'a Sahip Çıkın!

Koncuk: Doğu Türkistan'a Sahip Çıkın!

Koncuk: Doğu Türkistan'a Sahip Çıkın!

Çin zulmü, Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan’da devam ediyor. Ramazan ayında bile soydaşlarımıza yaptıkları zulmün artarak devam ettiği bugünlerde, yaşananları büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Önceki gün Çin Hükümeti’nin her yıl ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar nedeniyle gerilimler yaşanmış ve 18 Doğu Türkistan vatandaşı Kızıl Çin zulmü altında hayatlarını kaybetmiştir. Acılara seyirci kalan tüm dünya milletlerinin, bir an önce Çin Devleti’ne gerekli tepkiyi vermesini ve Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz.
Konuyla ilgili facebook hesabından değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  Çin Devleti’ni Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman kardeşlerimize yaptıkları zulümden dolayı kınadı. Uygur Türklerine yapılan işkencelere seyirci kalan  uluslar arası kuruluşları da uyaran Koncuk, yapılanları görmezden gelenlere tepki gösterdi:
“Doğu Türkistan'da Çin zulmü tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan'da Uygur Türklerine oruç tutma yasağı getiren, özellikle bu ayda bira içme festivalleri düzenleyen, kan içici, zalim Çin Hükümeti 28 Uygur Türkünü daha katletti. Türkiye ve İslam Dünyası artık uyanmalı, gerekli tepkiyi göstermelidir. Birleşmiş Milletler adam gibi tepki göstermelidir. Doğu Türkistan’ın Çinlileştirilmesine HAYIR! Türklerin de insanca yaşama hakkı vardır, zulüm sadece Filistin'de, Mısır'da yoktur. Uygur Türklerine yapılan zulmü, bu zulme seyirci kalıp hala Müslümanım diyenleri, zulüm denince sadece Filistin ve Mısırı görüp, Doğu Türkistan’ı görmezden gelenleri ve zalim Çin Devletini nefretle kınıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.