Koncuk: ÖYP'liler 33'a Kadrosuna Alınmalıdır

Koncuk: ÖYP'liler 33'a Kadrosuna Alınmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖYP'li akademisyen kadroları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, “ÖYP'li akademisyenlerin kadroları bir KHK ile iptal edilmiş, 33 a'dan 50 d'ye geçirilmişlerdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖYP'li akademisyen kadroları  ile ilgili önemli  değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, “ÖYP'li akademisyenlerin kadroları bir KHK ile iptal edilmiş,  33 a'dan 50 d'ye geçirilmişlerdi. Gerekçenin bu akademisyenlerin FETÖ'cü olma ihtimali olduğunu tüm akademik çevreler bilmektedir. İlk adım yanlıştı, şimdi atılan adım da yanlıştır ve keyfiliği beraberinde getirmiştir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ÖYP'li akademisyenlerin kadroları bir KHK ile iptal edilmiş, 33 a'dan 50 d'ye geçirilmişlerdi. Gerekçenin bu akademisyenlerin FETÖ'cü olma ihtimali olduğunu tüm akademik çevreler bilmektedir. İlk adım yanlıştı, şimdi atılan adım da yanlıştır ve keyfiliği beraberinde getirmiştir.

İlk adım yanlıştı, çünkü devlet zan ile hareket edemez, objektif kriterlerle çalışır. FETÖ'cü olma ihtimali varsa, devletin istihbarat kurumları gereken çalışmayı yapar ve somut delillere ulaşılır ve hak etmeden bu kadroya atanmış olanlar varsa kadroları 50 d yapılmaz iptal edilir.

Şimdi YÖK, KHK İLE 50 d'li yapılan ÖYP'lileri tekrar 33 a kadrosuna almak için yetkiyi üniversitelere verdi. Burada amaç iyi olabilir ancak üniversiteler bu yetkiyi keyfi olarak kullanmaktadır.Bazıları ÖYP'lileri 33a'ya atarken, bazıları aman ne olur ne olmaz mantığındadır.

Bu konuda YÖK'ün ve Sayın Yekta Saraç'ın bu keyfiliği görerek tedbir alması ve hakkında objektif deliller olmayan ÖYP'lilerin 33 a'ya atanması talimatı vermesini bekliyorum. Sayın Başkan'ın bu keyfiliğe izin vermeyeceğini düşünüyorum. YÖK'e yakışan tavrı bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.