Koncuk'tan Hukuk ve Demokrasi Vurgusu

Koncuk'tan Hukuk ve Demokrasi Vurgusu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sendika adı altında siyasi parti programlarını hayata geçirmeye çalışanlara seslendi.

Koncuk'tan Hukuk ve Demokrasi VurgusuTürkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sendika adı altında siyasi parti programlarını hayata geçirmeye çalışanlara seslendi.

“Son dönemde yeni anayasa isteriz diye bağırmak moda oldu” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Siz önce elinize, yüzünüze bulaştırdığınız sendikacılığı öğrenin” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;
“Yeni Anayasa isteriz bağırmak moda oldu. O halde istediğin bir maddeyi yaz da istediğinizi bilelim. Derdiniz demokrasi ise bıyığımı keserim.

Adam işi gücü bırakmış, varsa yoksa Anayasa. Görenler Anayasa profesörü zanneder. Yahu sen önce eline yüzüne bulaştırdığın sendikacılığı öğren.

Derdiniz Anayasa mı, başkanlık sistemi mi? Samimi olun. Ben de başkanlık sistemi demokrasiyi öldürür diyorum. Önce hukuk ve demokrasi!

başkanlık sistemi tartışması

Derdiniz haksa, hukuksa, bunun için illa Anayasayı değiştirmek gerekmez, yargıcı bağımsız kılın ve yargı kararlarını bir uygulayın da görelim.

Parlamenter sistem mi, yargı kararlarını uygulamaya, insana saygıya, ayrımcılığı kaldırmaya engel? Yoksa sizin demokrasi ve hak anlayışınız mı?

Burada yorumlarıma kızan bazı beslemelere tavsiyemdir; Anayasa'nın 10.  Maddesini okuyun, vicdanınız varsa, anlarsınız ama siz de var mı?” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.