Konuşmasına Erbakan'ı Anarak Başladı

Konuşmasına Erbakan'ı Anarak Başladı

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında partililere hitap ediyor.

 

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.
 
Erdoğan, "Türk Antropoloji Ensitütüsü Tarihçesi… Kitabın 5. Sayfasında bir resim var. Bu kafataslarını da öyle enteresan almışlar ki; Trakya mıntıkasından şu kadar falan diye. 10 ayrı bölgeden bu kafataslarını toplamışlar. Bu kafataslarını da öyle enteresan almışlar ki; Trakya mıntıkasından şu kadar falan diye. 10 ayrı bölgeden bu kafataslarını toplamışlar" dedi.
 
Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
 
Hocalı katliamından dolayı Azer kardeşlerimizin acısını bir kez daha yürekten paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Azeri kardeşler gibi bizler de katliamı unutmayacak unutturmayacağız.
 
Büyük devlet adamı Erbakan'ı 2 yıl önce hakka uğurlamıştık. Merhum hocamızı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum.
 
İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında hayırlı yıkımlar yaptık. Her reform girişimimize karşı çıkanlar var. CHP ve yanındakiler kentsel dönüşümün önüne geçmek istiyor.
 
KILIÇDAROĞLU'NA MİLLİYETÇİLİK CEVABI
 
Önceki hafta Mardin Kızıltepe ilçesinde kullandığım bazı ifadeler aynen şu şekilde: Bu süreçte kimse bizim karşımıza Türklükle Kürtlükle çıkmasın biz her türlü mililiyetçiliği ayaklar altına almışız.
 
Kılıçaroğlu Rize'de söyleyemezsin dedi. Biz konuştuğumuz yere saate göre siyasi parti hiç olmadık. CHP lideri farklı konuşan birini arıyorsa gitsin aynaya baksın. Sabah başka akşam konuşan birini arıyorsa gitsin aynaya baksın.
Kesinlikle aday olmayacağım dedi sonra adaylığını açıkladı.
 
Gömlek, havuz, genel af, tutuklu vekiller bunların hepsi. Çarkların listesi uzayıp gidiyor. Ankara'da salladığı bayrağı gibip Hakkari'de sallayamayan bizi itham edemez. Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyeceksin ama bir tek Türk bayrağı sallayamayacaksın.
 
AK Parti her iki kişiden birinin oyunu aldıysa doğuda söylediğini batıda da söylediği için almıştır. O dil birilerinin dili değildir 76 milyonun milletin dilidir. Meclis kürsüsünde bir vekilleri çıktı ırkçılık yaptı. Şu anda o vekille o ırkçı vekille aynı düzeye geldi. Bir başka milletvekili Meclis kürsüsünde ağzından çıkanı kendi gurubu da duymuyor.
 
Yanında kendini bilmez ceddini bilmez kişileri yanında barındıran genel başkandan bir şey olmaz. Biz Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemez diyen Kılıçdaroğlu o İzmir vekilini de alsın o sözleri Tunceli'de söylesin. Bak biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik Ankara'da söyledik. Yakında Rize'ye gideceğiz iyi takip etsin bizi orada da söyleyeceğiz.
 
Milliyetçilik ve Ulusalcılık aynı şeydir diyor. Biri eski dilde biri yeni dildeymiş. Hey sevsinler seni... Siyasi hayatta en çok kullandığımız kavram millet kavramıdır. Biz millet kavramıyla hiçbir zaman bir milliyeti, bir bölgeyi, bir kabileyi kastetmedik.
 
KAFATASI MİLLİYETÇİLERİ
 
Size tarihi vesika göstermek istiyorum. Türk Antropoloji Ensitütüsü Tarihçesi… Kitabın 5. Sayfasında bir resim var. Bu kafataslarını da öyle enteresan almışlar ki; Trakya mıntıkasından şu kadar falan diye. 10 ayrı bölgeden bu kafataslarını toplamışlar. Bu kafataslarını da öyle enteresan almışlar ki; Trakya mıntıkasından şu kadar falan diye. 10 ayrı bölgeden bu kafataslarını toplamışlar"
 
Bizim millet tarifimiz bu olabilir mi? Bunun bizim dinimizde, bizim ruh dünyamızda yeri olabilir mi? BDP'nin peşine takılmış olan seçmen kardeşlerime, CHP seçmeni, MHP seçmeni kardeşlerime sesleniyorum. Rabbim "Sizi boylar halinde, kabileler halinde yarattık. Ta ki, tanışanısız" diye buyuruyor. Ardından devam ediyor Allah katında üstünlük takvadadır. Peygamber efendimiz de Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur diyor. "
 
BAHÇELİ'YE İTHAF OLUNUR
 
Sayın Bahçeli bu sözler size ithaf olunur. 1 Mayıs 1920'de Gazi Mustafa Kemal diyor ki; Efendiler, Meselenin bir daha tekrar etmemesi ricasıyla (Demek ki o da bunalmış) bir iki noktayı arz etmek isterim. Burada maksut olunan Meclis Ali'mizi teşkil eden zevat yanlız Türk değildir, yanlız Kürt değildir yanlız Çerkez değildir. Anasırı İslamdır diyor. Samimi bir mecmuadır diyor.
 
Ziya Gökalp, Erol Güngör, Mümtaz Turan, Nazım Hükmet... En önemlisi bizim millet ve milliyet anlayışımızı simgeleyen mezar taşları üzerine yazılanlardır. Sakarya Dumlupınar öyledir. Her bir şehitlik bize nasıl bir millet olduğumuzu anlatan olaylardır. Biz etnik kökene kafa tasçılığına dayalı bir milliyetçiliği kast ediyoruz. Biz CHP gibi ayrımcı bir milliyetçilik tanımını ayrımcılık olarak görüyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.