Koray Aydın'dan Bahçeli'ye olağanüstü kurultay çağrısı

Koray Aydın'dan Bahçeli'ye olağanüstü kurultay çağrısı

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısında bulunarak, "Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız" dedi.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, 19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili Koray Aydın, "MHP'de Olağanüstü Kurultay Süreci"ne ilişkin bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yaptığı konuşmada Aydın, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan sonucun karşısında MHP ve Ülkücü Hareket'te büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "1 Kasım akşamı itibarıyla Ülkücü Hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Bu yenilenmeyle tabana heyecan verecek bir ışık yakılmalıdır. Yıllardan beri aynı şablonla idare edilen partinin göstermelik değişikliklerle Ülkücülere ihtiyaç duydukları morali, gücü ve heyecanı veremeyeceği açıktır. MHP köklerine dönmeli ve bir büyük kucaklaşmayı gerçekleştirmelidir. Bunun yolu ise Türk töresinde olan kurultaydan ve İslam'ın gereği olan istişareden geçmektedir. Türk-İslam ülkücüleri kurultaylarını toplamalı ve orada istişare etmelidir. Kurultayımız toplandığı takdirde demokrasi işleyecek ve ülkücülerin iradesi hareketimizin geleceğini tayin edecektir" şeklinde konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZ PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK BU TARİHİ ÇAĞRIYI YAPMALIDIR"

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket'in önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi'nden gelmelidir. Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Sayın Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7'sinden 70'ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır. Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır. MHP Tüzüğü'ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanması mümkündür. Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP'ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır. Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır. Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır. Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım."

"BU YOLDA HİÇBİR TEREDDÜT TAŞIMAYAN SİZLERİN ÖNCÜSÜ VE SÖZCÜSÜ OLMAYA TALİBİM"

Siyasal hayatı boyunca kesintisiz "Türkeşçi" bir çizgi izlediğini vurgulayan Aydın, "Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim. Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP'yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim. Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim. MHP ve Ülkücü Hareket'in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.