Küfür Tartışmasına Başbakan da Katıldı

Küfür Tartışmasına Başbakan da Katıldı

Başbakan Erdoğan, Zeyid Aslan'ın tavrı nedeniyle kendisine mektup yazan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektupla yanıt verdi.

 

Erdoğan, Ak Parti Grup Başkanı sıfatıyla yazdığı mektupta, Meclis'in saygınlığına gölge düşüren kaba ve yaralayıcı sözler konusundaki hassasiyeti paylaştığını vurgulayarak, Ak Parti'ye mensup bir vekil tarafından sarf edilmiş olan sözleri asla tasvip etmediğini belirtti.
 
Erdoğan, şunları kaydetti:'Yürekten katılıyorum'"TBMM Genel Kurulu'nda sarfedilen ve Gazi Meclis'in saygınlığına gölge düşüren kaba ve yaralayıcı sözler konusundaki hassasiyetinizi yürekten paylaşıyorum. Ak Parti Grubu olarak, TBMM'nin itibarını azami derecede gözettiğimizi, ecdadımızdan ve TBMM'nin köklü geleneğinden tevarüs ettiğimiz Türkçenin güzel kullanımını çok büyük bir hassasiyetle korumaya çalıştığımızı özellikle belirtmek isterim. 30 Nisan 2013'te, bir üyemizin, çok ağır tahrik altında olsa da, kullandığı ifadeleri asla tasvip etmiyoruz. Nitekim bu sözleri Ak Parti Meclis Grubu olarak kınadık, milletvekilimizi uyardık ve gereğini yapmak üzere Grup Disiplin Kurulu'na sevkettik.
 
Ak Parti olarak son derece hassas olduğumuz dil ve üslup konusunda, diğer partilerden de aynı hassasiyeti beklemek en tabii hakkımızdır. Nitekim, sözkonusu vahim ifadeler, bir CHP milletvekilinin bir bakana, bir kadına, bir anne ve bir eşe yönelik yakışıksız, edep ve adab dışı sözlü saldırılarının tartışıldığı bir ortamda sarfedilmiştir.
 
Elbette, Genel Kurul'da, bir CHP'linin, alışkanlık haline getirdiği bir tarz ile, ahlak dışı, edep ve adab dışı sözlü saldırıları ve tahrikleri, aynı üslup ve dil ile cevaplanmaya bahane teşkil etmez.
 
Ancak, Genel Kurulumuzda, parti ayrımı olmaksızın, bu tür sözlü ve fiili saldırıların sürekli olmasından, bunlara karşı etkili yaptırım uygulanmamasından, bu tür saldırıların tekerrüründen çok rahatsız olduğumuz sizin de, kamuoyunun da malumudur."
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.