LGS 2023 taban puan yüzdeleri, başarı sıralamaları ve kontenjanlar

LGS 2023 taban puan yüzdeleri, başarı sıralamaları ve kontenjanlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay ilinde gerçekleştirilen canlı yayında yaptığı açıklamada, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. LGS taban puan yüzdeleri, başarı sıralamaları ve kontenjanlar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay ilinde gerçekleştirilen canlı yayında yaptığı açıklamada, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) heyecanı doruk noktaya ulaştı. 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınava 1 milyondan fazla öğrenci katılacak ve geleceklerini belirlemek için önemli bir adım atacak. Öğrenci ve veliler, LGS öncesinde en çok merak ettikleri konulardan biri olan LGS taban puanlarını araştırmaya devam ediyorlar. Bu bilgiler, öğrencilerin tercihlerini yaparken yol gösterici olacak ve geleceklerini şekillendirmede önemli bir faktör olacak.

MEB, il il LGS taban ve tavan puanlarını, yüzdeleri, başarı sıralamalarını ve kontenjanları açıkladı. Öğrenci ve veliler, bu bilgileri kullanarak hangi liselerin hangi puan aralığında olduğunu ve tercih yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenebilecekler. Taban puanlar, geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin hangi puan aralığında yerleşebildiğini gösteriyor ve tercih döneminde önemli bir kılavuz niteliği taşıyor.

Öğrenci ve veliler, MEB'in açıkladığı LGS taban puanlarına ilişkin bilgilere haberimiz aracılığıyla ulaşabilecekler. Haberimizde il il taban puanları, yüzdeleri, başarı sıralamaları ve kontenjanlarını derledik. Bu bilgiler, öğrenci ve velilerin tercih sürecinde daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak ve geleceklerini şekillendirmede önemli bir kaynak oluşturacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay ilinde canlı yayında yapmış olduğu açıklamada LGS sınav sonuçlarının açıklandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lise taban ve taban puanları hakkında geçtiğimiz yıl için açıklama yapıldı. Bu yılki sınavın sonuçları az önce açıklandı. Kısa süre içinde tercih dönemi öncesinde MEB tarafından taban puanların açıklanması bekleniyor.

2023 MEB LGS taban puanları açıklandığında sitemizden bulabileceksiniz.

Geçen seneye ait 2022 liselerin Taban/Tavan puanları ve yüzdelik dilimleri listesi aşağıdaki gibidir;

TIKLAYIN

LGS'ye tercih yapacak tüm öğrencilere başarılar dilerken, tercih döneminde doğru bilgilere ulaşmalarını ve geleceklerini en iyi şekilde planlamalarını temenni ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.