Liderlerden "Çanakkale Zaferi" mesajı

Liderlerden "Çanakkale Zaferi" mesajı

Liderler, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi için mesaj yayımladı.

 

Devletin zirvesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale'de verilen mücadelenin, bin yıllık kardeşliğin kanıtı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Zaferler milletimizin bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir" dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının bıraktıkları vatan ve bayrak sevgisinin, kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhunun yaşatılmaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, Mehmetçiklerimizin, "Çanakkale geçilmez" nidasıyla tarihe yeni bir yön tayin ettiğini söyledi. Başbakan, "Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünün, özgür olarak yaşanan bu topraklara çok kolay sahip olunmadığının göstergesi olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Bu eşsiz başarıyı yeniden kutlayacağız, geçmişte yaşananları bitmiş ve zamanı geçmiş olarak gören milletler için tarihin tekerrür etmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Tarihini bilmeyen milletler, yönsüz, çaresiz, iştahsız, gıdası ve amaçsız kalmaya her zaman için mahkumdur" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise yayımladığı mesajda, "Bugün, Türk tarihinin her döneminde bizlere sonsuza kadar yaşayacağımız özgür ve bağımsız bir yurt armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla andığımız gündür" ifadelerine yer verdi.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.