Listelerde 'ağır abiler' yeniden aday olacak

Listelerde 'ağır abiler' yeniden aday olacak

AK Parti'de üç dönem kuralını kaldıracak çalışmayla 7 Haziran'da liste dışı kalan isimlerden 25-30'unun yeniden aday gösterileceği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan geçici seçim hükümeti için çaba sarf ederken diğer yandan da kongre ve milletvekili aday listeleri için yoğunlaşmaya başladı. Davutoğlu, özel strateji ekibiyle kongre konusunda çalışmaları artırdı. Bu seçimlerde Güneydoğu ve bazı Doğu illeri dışında listelerde pek fazla oynama olmayacağı 7 Haziran'da 3 dönem kuralı nedeniyle liste dışı kalan 70 isimden 25-30 dolayında isme yer açılabileceği belirtiliyor. Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Faruk Çelik, Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ gibi isimlerin yine milletvekili listelerinde yer bulması beklenirken, Başbakan Davutoğlu'nn aynı zamanda bu isimlerden bazılarını merkez karar ve yönetim kurulu (MKYK) üyeliğine getireceği belirtiliyor.

Çelik Bursa'ya Arınç Manisa'ya

2011'de 'rotasyon ile Şanlıurfa'ya giden Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in, yeniden kendi ili olan Bursa'dan listeye girmesi bekleniyor. Çelik'in, aynı zamanda kongrede MKYK'ya alınacak isimler arasında da olduğu kulislerde konuşuluyor. Aynı şekilde, son seçimde Bursa'dan seçilen Bülent Arınç'ın da memleketi Manisa'dan aday gösterilmesi bekleniyor. Ankara'daki listenin de Beşir Atalay, Bülent Gedikli gibi isimler nedeniyle önemli değişim göstermesi bekleniyor.

Eker Diyarbakır'dan aday

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat'tan liste başı olmasına kesin gözüyle bakılırken, diğer yandan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olabileceği konuşuluyor. Ayrıca Bozdağ'ın da, kongrede parti yönetimine getirilecek isimler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yine 3 dönem nedeniyle liste dışı kalan Tarım Bakanı Mehdi Eker'in, yine eski bölgesi, Diyarbakır'dan liste başına gelebileceği kaydediliyor.

Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.