Mahkeme Kazanan MEB Şube Müdürü Adayları Atama Bekliyor

Mahkeme Kazanan MEB Şube Müdürü Adayları Atama Bekliyor

Bakanlığımızın Taşra Teşkilatı İl/İlçe Milli Eğitim 1709 Şube Müdürlüğü kadrosuna atama yapılabilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmeliğe göre...

MAHKEME KARARI İLE ATAMA BEKLEYEN ŞUBE MÜDÜRÜ ADAYLARI DAHA FAZLA MAGDUR EDİLMEMELİDİR

 

Bakanlığımızın Taşra Teşkilatı İl/İlçe Milli Eğitim 1709 Şube Müdürlüğü kadrosuna atama yapılabilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmeliğe göre Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 29.12.2013 tarihinde yazılı sınav yapılmıştır.

 

Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar 10.02.2014-28.02.2014 tarihleri arasında sözlü sınava alınmış ve sözlü sınavda 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılmıştır. Sözlü sınavda başarılı olan adaylara yazılı puanları dikkate alınmadan sadece sözlü puanlarına göre tercih hakkı verilmiş ve 16.04.2014 tarihinde Bakanlığımız tarafından 1709 şube müdürü ataması gerçekleştirilmiştir.

 

Lakin atamalar akabinde açılan davalar neticesinde yapılan 1709 şube müdürlüğü ataması yazılı ve sözlü sınav ortalamasına göre yapılmadığı için iptal edilmiştir. Bakanlığımız bu iptal kararlarını maalesef uygulamamıştır. Üzerinden 5 yıla yakın bir süre geçmiş olup atamaların tamamının iptali imkânsız hale gelmiştir. Bunun üzerine mağdur olan adaylar bireysel olarak atanma talepli davalar açmış ve bu davalar lehlerine sonuçlanmıştır. Bakanlığımızda söz konusu davasını kazanan adayların atamalarını belirli aralıklarla gerçekleştirmiştir. Örneğin:

  1. 21-27 Ekim 2015 tarihleri arasında 50 civarı kişi
  2. 28 şubat-4 mart2016 tarihleri arasında 25 civarı kişi
  3. 14-18 kasım 2016 tarihleri arasında 45 civarı kişi
  4. 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında 130 civarı kişi
  5. 13-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında 190 civarı kişi

yargı kararıyla atanmıştır.

Son dönemde davasını kazanmış 110 civarı kişi mevcuttur. İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. Maddesi doğrultusunda yargı kararlarının 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerekmektedir. Fakat maalesef davası lehine sonuçlanmış ve hatta hukuken tüm kanun yolları boyutuyla kararları kesinleşmiş adaylar 12 ayı aşkın bir süredir atama beklemektedir. Söz konusu bu durum hem atama bekleyen adaylar hem de Bakanlığımız için büyük mağduriyetler oluşturmaktadır ve sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda mağduriyetler artacaktır.

Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilerek atama bekleyen davasını kazanmış kişilerin atamalarının bir an önce yapılmasını ve münhal bulunan tüm kadroların tercihe açılması gerekmektedir.

Aritmetik Ortalamanın uygulanmaması nedeniyle 2014 yılından bu yana mağdur olan adayların mağduriyetini sürdürmenin hukukla, hakla vicdanla ilgisi bulunmamaktadır.

MAHKEME KARARI GEREĞİ ATAMA BEKLEYEN ŞUBE MÜDÜRÜ ADAYLARI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum