Mahkemeden Engelli Personelin Atanmama İşleminin Reddi Kararı

Mahkemeden Engelli Personelin Atanmama İşleminin Reddi Kararı

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü emrinde şef olarak görev yapan “ENGELLİ PERSONELİN” İl Millî Eğitim Müdürlüğüne atanma isteminin reddine ilişkin davada, mahkeme, dava konusu işlemi sebep ve amaç unsurları yönünden hukuka aykırı buldu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, ilçe millî eğitim müdürlüğü emrinde şef olarak görev yapan üyemizin, engellilik durumu göz önünde bulundurularak, il millî eğitim müdürlüğüne atamasının yapılması talebiyle yaptığı başvurunun, merkez ve merkez ilçelerde şef kadrosunda norm olmadığı gerekçesiyle reddedilmesi işleminin iptali için açtığımız davada, mahkeme, dava konusu işlemi sebep ve amaç unsurları yönünden hukuka aykırı buldu.

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, kararında, “ … Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik’in Ek 3. maddesine göre ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurların engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabileceğinin açıkça kurala bağlandığı, davacının yüzde 90 oranında engelli raporu bulunduğu dikkate alınmadan davacının talebinin ‘merkez ve merkez ilçelerde şef kadrosunda norm kadro olmadığı’ gerekçesiyle reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Mahkeme kararı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.