MEB, 2. hafta mesleki çalışmaları için talimat vermeli

MEB, 2. hafta mesleki çalışmaları için talimat vermeli

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmeliklerde yer aldığı ve daha önce ifade edildiği üzere, 2. hafta mesleki çalışmalarının başka il/ilçelerde yapılmasına imkan vermeli.

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmeliklerde yer aldığı ve daha önce ifade edildiği üzere, 2. hafta mesleki çalışmalarının başka il/ilçelerde yapılmasına imkan vermeli.

Her yıl Haziran dönemi mesleki çalışmanın ikinci haftası ile ilgili açıklama yapılır ve görev yeri dışındaki il/ilçelerde yapılabileceği bildirilir. Programda bu yönde bir açıklama yok fakat mevzuatta bu yönde düzenleme var.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda;

"Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 
Madde 38... c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır."

Tüm Liselerde;

"Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87...b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar."

hükümleri uygulanır.

Bu nedenle öğretmenler 24-28 Haziran 2019 haftasında yapılacak mesleki çalışmalara başka yerlerde katılabileceklerdir.

Öğretmenlerin bu konuda mevzuat gereği dilekçe vermeleri gerekir.

Bakanlık mevzuatta var olan bir konuda yazı yazmadı. Bunu bilen ve iyi okuyan iller gerekli tedbirleri aldı.

Ancak bir çok ilde belirsizlik yaşanmakta, 2. haftada başka il-ilçede seminere katılmak isteyen öğretenlere "MEB'den konu hakkında yazı bekliyoruz..." şeklinde cevaplar verilmektedir.

MEB, bu konuda il-ilçe milli eğitim müdürlüklerini uyarmalı, mevzuatta yer alan yasal uygulamanın gereğinin yapılması talimatını vermelidir.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum