MEB, 2009'da Andımızı Böyle Savunmuş! Talip Geylan Açıkladı!

MEB, 2009'da Andımızı Böyle Savunmuş! Talip Geylan Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009’da Andımız’ın kaldırılması için açılan davada, mahkemeye gönderdiği savunmada Andımız’ın dayanağının Anayasa’nın 2’nci maddesi olduğu belirtilerek, kaldırılmasını talep etmenin ideolojik bir yaklaşım olduğu belirttiği...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009’da Andımız’ın kaldırılması için açılan davada, mahkemeye gönderdiği savunmada Andımız’ın dayanağının Anayasa’nın 2’nci maddesi olduğu belirtilerek, kaldırılmasını talep etmenin ideolojik bir yaklaşım olduğu belirttiği ortaya çıktı. 

"Açılım süreci"nde 8 Ekim 2013’te Ak Parti'nin kaldırdığı ve önceki gün Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu Andımız için Milli Eğitim Bakanlığının 2009’da çarpıcı bir savunma yaptığı ortaya çıktı.

MEB, Andımız’a yönelen "ırkçı" suçlamaları için, "Öğrenci Andı’nın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza okutulmasının ayrımcılık, ırkçılık, eşitsizlikle bir ilgisinin olduğu söylenemez" demiş.

2009’da Mazlum-Der’in başlattığı kampanya kapsamında, Diyarbakır’da M. R. Ç. adlı kişi Andımız’ın okullarda okutulmaması için Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine dava açmıştı.

Bunun üzerine Bakanlık Danıştay 8’inci Daire’ye savunma metni göndermiş, savunmada Öğrenci Andı’nın dayanağının Anayasa’nın 2’nci maddesi olduğu belirtilmiş, "Öğrenci Andı’nda yer alan ifadeler Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırılık taşımamaktadır. Öğrenci Andı’ndaki ‘Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim’ ifadeleri Anayasa’nın 2. maddesiyle doğrudan bağlantılı ve ilişkilidir. Anayasa’nın 2. maddesinde belirtildiği üzere ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı.... bir hukuk devleti olduğu’ belirtilmişti.

Talip Geylan, MEB'in Andımız Savunmasını Yayınladı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Andımız tartışmalarına sosyal medya heabından yapmış olduğu açıklamalarda MEB'in Andımız savunmasını yayınladı ve şöyle dedi:

İşte 2009da Öğrenci Andı’nın kaldırılması için açılan davaya gönderilen MEB savunması. Bugün biz ne diyorsak aynısını dile getirmiş. MEB’ı kim? AKP’li Nimet Çubukçu. Ne değişti peki? Çok şey istemiyoruz;Nimet Hnm ne demişse aynısını söylüyoruz. Ne eksik,ne fazla.."

İşte o tarihte MEB'in Andımıza ilişkin savunması:

andimiz1-001.jpg

andimiz2.jpgandimiz3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum