MEB Anahtar Uygulaması Yazısı

MEB Anahtar Uygulaması Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 87446353-700-E.6724236 sayılı MEB Anahtar Uygulaması konulu 3 Nisan 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere Bakanlığımıza ait tüm bilişim uygulamalarına tek MEBBİS Kişisel Kullanıcı adı ve şifresi ile erişilebilmesi adına gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde MEBBİS Kişisel Kullanıcısının önemi artmış ve bilgi güvenliği açısından kişisel şfrelerin korunması çok daha elzem hale gelmiştir. Bu kapsamda kullanıcıların ikinci bir güvenlik katmanı ile doğrulanabilmesi amacıyla MEB Anahtar Uygulaması geliştirilmiştir.

''MEB Anahtar'' uygulaması Google Play Store ve Apple App Store üzerinden yüklenebilmektedir.

MEB Anahtar uygulamasını mobil cihazlarına yükleyen ve MEBBİS üzerinden altivasyon yapan kullanıcılar, MEBBİS'e giriş yaptıklarında mobil uygulama tarafından üretilmiş Doğrulama Kodu girmeleri gerekecektir. MEB Anahtar Uygulaması ile internet erişimine ihtiyaç duymadan kişiye özel 30 sn'lik periyotlarla Doğrulama Kodu üretilebildiği için kısa mesaj veya E-Posta ile doğrulamada yaşanan gecikme sorunları yaşanmamaktadır. Ayrıca; IP kısıtlaması olmadan her türlü internet bağlantısıyla kullanılabilmektedir.

MEB Anahtar uygulamasının kurulum aşamaları sunulmuş olup, bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.