MEB görevde yükselme sınavı, soru iptali sürecinde, önemli feragat kararı

MEB görevde yükselme sınavı, soru iptali sürecinde, önemli feragat kararı

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 2018 yılı görevde yükselme sınavında, soru iptali için açılan davada, davacı feragat dilekçesi verdi.

1 Nisan 2018 tarihinde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme sınav sürecinde, bazı adaylar soru iptali için dava açmıştı.

Ankara 4. İdare Mahkemesi, açılan davada, B kitapçığı 22, 25 ve 29. soruların iptaline karar vermişti.

İstinaf istemini görüşen Ankara Bölge İdare Mahkemesi, 2577 sayılı Kanunun 33/3 fıkrası uyarınca, yetkili mahkemenin davacının görev yaptığı ilçenin idari yargı çevresi açısından bağlı olduğu Şanlıurfa İdare Mahkemesi olduğuna karar vermiş ve Ankara 4. İdare Mahkemesinin kararını iptal etmişti.

Ankara BİM'in bu kararı sonrasında, dosyayı Şanlıurfa İdare Mahkemesi görüşmüştür. Şanlıurfa İdare Mahkemesi, davacının feragat dilekçesi vermesi nedeniyle, karar verilmesine yer olmadığına karar vermiştir.

MEB Personel Genel Müdürlüğü daha önce Ankara İdare Mahkemesinin soru iptali kararları gerekçesiyle, puanları yeniden hesaplamış, yazılı sınavda 84,2105 ve üzeri puana sahip adayları sözlü sınava alacağını belirtmişti. Puanı 84,2105'in altında olanların ise sözlü sınavlarının değerlendirmeyeceği açıklanmıştı.

Bu önemli karar sonrasında MEB'in vereceği yeni uygulaması bekleniyor.

saddd.jpg

kaynak: memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.