MEB, Haftasonu Mesleki Çalışma Yanlışından Dönmelidir

MEB, Haftasonu Mesleki Çalışma Yanlışından Dönmelidir

Öğretmenlerin 2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Öğretmenlerin 2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

MEB açıklaması şöyle:

Öğretmenlerimizin 2018 Haziran dönemi mesleki çalışmaları ekte yer alan program doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlerimiz mesleki çalışmalarını 09-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında  istemeleri halinde farklı il/ilçelerdeki okullarda yapabileceklerdir. 14 Haziran 2018 tarihi ile 25-29 Haziran 2018 tarihleri arasında ise idari izinli sayılacaklardır.

Mesleki Çalışma Programı

Mesleki Çalışma Programı (Ek)

HAFTASONU MESLEKİ ÇALIŞMA OLMAZ

Mesleki çalışmalar; okulların kapandığı 08 Haziran 2018'den sonraki Pazartesi yani 11 Haziran günü başlatılması gerekirken MEB bunu okulların kapanmasının ardından Cumartesi başlatacak ve Pazar günü de devam edecek.

MEB; buna gerekçe olarak da 14 Haziran Perşembe günü arefe olması, 15 Haziran Cuma gününün de ramazan bayramı olmasını gösteriyor.

Eğer istenirse bu sorun çözümlenebilir. 

9-10 Haziran tarihleri yerine, seçimler sonrasına gelen 25-26 Haziran tarihleri seminer takvimine alınabilir. Nasıl olsa ilk haftadan sonra yapılacak seminerleri öğretmenler istediği okullarda yapabilecekler. Öğretmenler tatilde olsada da olmasa da, madem iki haftalık ve 10 iş gününü kapsayan bir program yapılacak; 9-10 Haziran yerine öğretmenler 25-26 Haziran tarihlerinde seminerlerine istedikleri okulda devam edip bu süreyi tamamlayabilir. 

MEB bu konuyu tekrar ele almalı ve 657 sayılı yasaya göre hafta tatili olan bu günlerde koyduğu mesleki çalışmayı kaldırmalıdır. Bu uygulama anayasamızda karşılık bulan dinlenme hakkının da ihlalidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.