MEB, il-ilçe emrini uygulamayacak

MEB, il-ilçe emrini uygulamayacak

Öğretmenlerin Özür grubu yer değiştirmelerinde İl/İlçe Emrinin uygulanmayacağı bakan Avcı tarafından dün gece bir TV programında açıklanmıştır.

Öğretmenlerin Özür grubu yer değiştirmelerinde İl/İlçe Emrinin uygulanmayacağı bakan Avcı tarafından dün gece bir TV programında açıklanmıştır. 

Konu ile ilgili duyuruda yer alan madde:

"2. Tercihler

a) İller arasında

Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilir. Başvuracak öğretmenler, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kuramlarından birine kura ile atanmak isteyip istemediklerini ayrıca belirtebilecektir. Ancak, 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenmeyecektir.

Bu kapsamda 40'tan az tercih yapanlar ile tercih dışı atanmak istemeyen öğretmenlerin sadece tercihleri dikkate alınacaktır.

Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle yer değiştirmeleri yapılamayan öğretmenler, istemeleri halinde aylıksız izin kullanabilecektir"

şeklindedir. 

Bu maddeye bakıldığında il/İlçe emrinin zorunlu olmadığı görülmektedir.

Aynı madde 2014'te de vardır, 2015 Ağustos'ta da. Fakat 2015 Ağustos'ta buna rağmen İl/İlçe emri uygulaması yapılmıştır.

MEB Ağustos 2015 özür grubu atamalarını yaptıktan sonra aşağıdaki açıklamayı yapmıştı.

- Başvuru ve atama sayısı açıklandı -

Öğretmenlerin 2015 yılı yaz tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme kapsamında il içi yer değişikliği için başvuran 27 bin 623 öğretmenden 8 bin 526 kişi tercihine atandı.

İl dışı yer değişikliği için başvuran 25 bin 118 öğretmenden 19 bin 691 kişi tercihine atanırken, 3 bin 181 öğretmen ilçe emrine, 144 öğretmen de kura ile atandı.

2 bin 246 öğretmen ise, tercih dışı olan "ilçe emrine atanmak istiyorum" (41.Tercih) işaretlemediklerinden, ilçe emrine atamaları yapılamamıştır.

 

Öğretmenler ilçe emri uygulamasından bihaber olduklarından yani MEB adeta sürpriz yaptığından 41. Maddeyi işaretlemeyen öğretmenler mağdur olmuş ve bu mağduriyetin giderilmesi için MEB ayrıca çalışma yapmıştı.

Mevzuat aynı, kılavuz aynı olduğu halde bu atama döneminde Ağustos 2015'te uygulanan İlçe Emri uygulaması neden kaldırılmaktadır?

Bu sorunun cevabı: O dönemde 1 Kasım Seçimlerine az bir süre kalmış olması olabilir mi?

Yorum kamuoyunun.

Çünkü o dönem ile bu dönem arasında başkaca bir fark göremiyoruz.

Maksut BALMUK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.