MEB İle İlgili Yeni KHK'lar Yolda!

MEB İle İlgili Yeni KHK'lar Yolda!

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yeni KHK'ların yayınlanmaya devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Milat Gazetesi Yazarı Özkan Erdem, kişisel twitter hesabından gündeme bomba gibi düşecek önemli açıklamalarda bulundu. Özkan Erdem Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yeni KHK'ların yayınlanmaya devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Özkan Erdem açıklamalarında ‘’2 ay içerisinde 3 yıllık yol haritası açıklandığında net bir şekilde ifade edilir mi bilmem ama uzun vadede öğretmen atamalarındaki mülakat uygulaması ortadan kalkacak ve adalet, liyakat temelli bir sistem uygulanacaktır. Buna inancım tamdır.’’ Dedi.

MEB Şube Müdürlüğü makamı kalktı mı? diye merak edip soranlar olduğunu belirten Özkan Erdem, konuya ilişkin ‘’Şube müdürlüğü makam değil Genel idare hizmetleri sınıfında tanımlanmış bir unvandır. Resmi Gazetede yayınlanmış bir kararname de yok. Bu yönde bakanlığın bir çalışması da yok diye tahmin ediyorum. Yani mevcut şube müdürleri görevlerine devam edeceklerdir. Yakın bir zaman bir düzenleme yapılacağını sanmıyorum. Ama ilerleyen süreçte bir düzenleme bekliyorum. Merak edenler için önemli bir bilgi paylaşayım. Bakan yardımcılarını kim nasıl belirliyor diye soruluyordu. Bakan Ziya Selçuk Bey ile bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ikili istişare sonrası belirlendi, belirlenecek. Kesin bilgidir. Yorum, duyum değil. İsabetli bence.’’ Dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yeni KHK’lar yayınlanmaya devam edeceğini bildiren Özkan Erdem, ‘’Milli Eğitim Bakanlığının yeni yapılanması ile ilgili birkaç tane Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Bitmedi. Yayınlamaya devam edilecek. İnanmıyorsan at fav'a bekle.’’ dedi.

En geç 2 ay içerisinde 3 yıllık eğitim politikaları ve yol haritasının bizzat Bakan Bey tarafından açıklanacağını, bu 3 yıllık politikalar ve yol haritası içerisinde toplum nezdinde kabul görecek oldukça fazla maddelerin yer alacağını bildiren Özkan Erdem, ‘’Milli Eğitim Bakanlığın Merkez Teşkilatındaki bazı isimler değişecek.Bu isimlerin bir kısmına Bakan Bey,  yardımcılarıyla birlikte bir kısmına ise Bakan Ziya SELÇUK ile Başkan Erdoğan birlikte istişare mekanizması ile karar verecek. Yeni dönemde eğitim milli ve yerli olacak.’’ dedi.

Özkan ERDEM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.