MEB, öğretmenlerin tazminat sorununu düzeltecek

MEB, öğretmenlerin tazminat sorununu düzeltecek

Yargı kararlarıyla özel okullarda çalışan öğretmenler belirli süreli çalışan işçi statüsünde olduğu belirlenmesiyle birlikte özel okullarda çalışan öğretmenlerin tazminatsız işten çıkarılması gündeme gelince, MEB öğretmenlerin tazminat sorunu hakkında...

Yargı kararlarıyla özel okullarda çalışan öğretmenler belirli süreli çalışan işçi statüsünde olduğu belirlenmesiyle birlikte özel okullarda çalışan öğretmenlerin tazminatsız işten çıkarılması gündeme geldi.

Saadet Partisi Milletvekili Abdülkadir Karaduman'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın cevaplandırılması istemiyle sorulan soru önergesinde Bakanlıkça verilen cevapta, Bakanlığın mağduriyeti kabul ettiği ve mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattığı bildirildi.

Bakan Ziya Selçuk imzalı soru önergesi cevabında Yargıtay'ın kararı sonrası tazminat hükümleri eğitim personeli aleyhine bir durum söz konusu olduğunu, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini, öte yandan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin değişiklik çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin önergenin cevabı için  Tıklayınız

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.