MEB Personel Genel Müdürü Kim Olacak? İşte kulis bilgiler...

MEB Personel Genel Müdürü Kim Olacak? İşte kulis bilgiler...

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun bugün yayınlanan Valiler kararnamesiyle Aksaray Valiliği görevine atanmasının ardından bakanlık koridorları hareketlendi.

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun bugün yayınlanan Valiler kararnamesiyle Aksaray Valiliği görevine atanmasının ardından bakanlık koridorları hareketlendi.

Bakanlığın en etkili bir kaç isminden biri olan Sayın Hamza Aydoğdu'nun yerinin aynı ağırlıkta doldurulmasının zor olduğunu öncelikle belirtmek isteriz. 7 yılda Milli Eğitim Bakanları sıklıkla değişmiş, bakanlıkta onlarca genel müdür değişse de kendisi görevini koruyabilmişti. sayın Aydoğdu'ya yeni görevinde başarılar dileriz. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nda şimdi de yeni Personel Genel Müdürü'nün kim olacağı konuşulmaya başlandı. 

MEB merkez teşkilatında çok sayıda bürokratın bu kadro için isminin geçtiğini söyleyebiliriz. 

Öncelikle ifade edelim ki, Mevcut Genel Müdürler arasından bu göreve bir kaydırma şeklinde bir atama düşünülmüyor. 

MEB merkez teşkilatında güçlü isimlerden olan Daire Başkanları arasından veya Personel Genel Müdürlüğü Daire başkanları arasından bir atama yapılabilir. 

Ancak bizim aldığımız kulis bilgileri,  İl Milli Eğitim Müdürleri arasından birinin bu göreve getirileceği yönünde. 

Hatta Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın isminin ön sıralarda olduğunu söyleyebiliriz.

Mesleğe öğretmen olarak başlayıp; okul müdürlüğünden şube müdürlüğüne, ilçe milli eğitim müdürlüğünden il milli eğitim müdürlüğüne kadar bakanlığımızın tüm kadrolarında başarıyla görev almış, bir süre bakanlık müşteşar yardımcılığı görevinde de bulunan Turan Akpınar, yaklaşık 2 yıldır Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdürmekte. 

Bakanlık kadrolarında "istediği kadroları atayamadığı" şeklinde sıklıkla eleştirilen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un, bu atama sonrasında "İşte, ben istedim, atadım" şeklinde bir atama olup olamayacağı da merak edilen konular arasında.

Atama ile ilgili kulis bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

NOT: Bakanlık Teşkilatında sayıları 20-30'u bulacak şekilde bir daire başkanlıkları atama rüzgarı beklenmekte. Bu konuda aldığımız bilgileri derleyip yarın sizlerle paylaşacağız. 

TurkiyeEgitim.Com özel haber

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.