MEB, Scientix portalını Fatih Projesi'ne entegre etti

MEB, Scientix portalını Fatih Projesi'ne entegre etti

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve öğrencilerin fen ve matematik eğitim projeleri ile ders materyallerinden yararlanabilmesi için 33 ülkenin üyesi olduğu Scientix portalını Fatih Projesi'ne entegre etti.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı'na Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş ve çeşitli illerden 200 fen ve matematik öğretmeni katıldı. Konferansının amacının öğrencilerine fen ve matematik eğitiminde sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi, deneyim ve materyal paylaşımı olduğu vurgulandı.

Dinçer Ateş, konferansın açılışında konuşma yaptı ve fen ile matematik derslerinin dünyayı algılamaktaki önemine işaret etti. Sayısal dilin sembolleri ezberleyerek kullanılamayacağını belirten Ateş, bu durumu düzeltmek için lokal çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlere de "Siz bu işi nasıl yapıyorsunuz?" sorusunu yönelten Ateş "Fen ve matematik dilini kullanan ve yeni cümleler söyleyen yaklaşımla bir şeyler üretirken onları Eğitim Bilişim Ağına (EBA) da kazandırmaya çalışın. Öğrencilerimize tabiatın dilini, sayısal dili anlayabilecekleri ve bu dille yeniden soru sorabilecekleri bir anlayış kazandırabilirsiniz" dedi.

Portalın öğretmenlere, akademisyenlere, yöneticilere, ailelere ve fen ile matematik eğitimiyle ilgilenen herkese açık olduğunu söyleyen Dinçer Ateş, Scientix portalının Avrupa'da fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitiminde sorgulama temelli eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla kullanıldığının altını çizdi.

Öğretmenlerin ders etkinliği sunumlarının EBA'da yayımlanacağını, böylece FATİH Projesi'ne içerik sağlanacağını vurgulayan Ateş "Fatih Projesi'ne entegre edilen 33 Avrupa ülkesinin üye olduğu 'Scientix' portalı sayesinde okullardaki bütün öğretmen ve öğrenciler, fen ve matematik eğitimi projeleri ve ders materyalleri olanaklarından faydalanabilecekler. Öğretmenlerimiz Avrupa'daki meslektaşlarıyla Scientix portalı aracılığıyla sorgulama temelli fen ve matematik eğitimi projelerinde birlikte çalışabilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.