MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Yargıya Taşındı!

MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Yargıya Taşındı!

Eğitim-Sen: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Eğitim Mevzuatından Çıkaran ve Vakıf ve Derneklerin Eğitim-Öğretim Kurumlarında Sosyal Etkinlik Yapmasına Olanak Sağlayan Düzenlemeleri Yargıya Taşıdık

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:

12.09.2019 günlü, 30886 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle kamu kurum ve kuruluşlarının, uluslararası kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının örgün ve yaygın tüm eğitim-öğretim kurumlarında sosyal etkinlik gerçekleştirmesine olanak sağlanmıştır. Böylece protokollere gerek kalmadan özellikle dinsel amaçlı dernek ve vakıfların eğitim-öğretim kurumlarında faaliyet göstermesi, laik, demokratik kamusal eğitimden daha da uzaklaşılması gündeme gelecektir. Aynı şekilde bu yönetmelikle eğitim-öğretim kurumlarında toplumsal cinsiyet eşitliği sosyal etkinlik alanları arasından çıkarılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında 10 Eylül 2019 tarihinde 2019-2020 Rehberlik Programı Hedef Listesini yayımlanmıştır. Söz konusu sitede EK-2 olarak gösterilen Hedef Listenin Kişisel Sosyal Rehberlik bölümünde toplumsal cinsiyet eşitliğinin de yer aldığı 26 hedef yer almıştır. Bunun üzerine hükümete yakın gazete, dernek ve vakfın olumsuz tepkileri üzerine söz konusu listenin Kişisel Sosyal Rehberlik bölümünde 11 Eylül 2019 tarihinde değişiklik yapılarak toplumsal cinsiyet eşitliği hedefi Kişisel Sosyal Rehberlik bölümünden çıkarılmıştır.

Sendikamız, hem anılan yönetmelik değişikliği, hem de toplumsal cinsiyet eşitliğine yer verilmeyen 2019-2020 Rehberlik Programı Hedef Listesi ilgili Danıştay Başkanlığı’na ayrı ayrı yürütmeyi durdurma istemli dava açmıştır.

Eylül ayında faizleri sıfırladılar!

Eylül ayında faizleri sıfırladılar!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.