MEB Şube Müdürlerinden Bakan Ziya Selçuk'a teşekkür

MEB Şube Müdürlerinden Bakan Ziya Selçuk'a teşekkür

Millî Eğitim Şube Müdürleri, bu sene rotasyonun uygulanması kararını alan Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a teşekkür etti.

MEB Şube müdürleri tarafından sitemize gönderilen mail....

Millî Eğitim Şube Müdürleri, bu sene rotasyonun uygulanması kararını alan Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a teşekkür etti.

MEB’de Yönetmelikte yer alan Şube Müdürleri rotasyonu iki yıldır uygulanmamaktaydı. Bu nedenle şube müdürleri büyük bir mağduriyet yaşamışlardı. Geçtiğimiz günlerde ise Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’un talimatıyla rotasyon kararı alındı. Alınan karardan memnuniyet duyan MEB Şube Müdürleri Bakan'a yayınladıkları bir metinle teşekkür ettiler. Söz konusu metni aşağıda yayınlıyoruz:

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatının bel kemiği olan Şube Müdürlüğü normuna 2014 te 1709 kişi ve 2019 yılında 513 olmak üzere toplamda 2222 atama yapılmıştır.Bu atamalar 12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılmıştır.Bu yönetmeliğin 26.Maddesine göre Şube müdürleri zorunlu yer değiştirmeye tabidir.Bu zorunlu yer değiştirme şube müdürlerinin tayin hakkıdır.

Taşra Teşkilatı Şube Müdürleri atanırken zorunlu yer değiştirme hükümlerine tabi olduğunu bilmekte idi. Bazı şube müdürleri, rotasyona tabi olduğunu bildiğinden özellikle alt bölgelerden başlamayı tercih etmiş ve ilerleyen yıllarda ‘’6 yıl olan 1.Bölgeyi veya 4 yıl olan 2.Bölgeyi tercih ederim’’ mantığı ile diğer bölgelerdeki hizmetini tamamlamak üzere Anadolu’nun çeşitli ilçelerine tercihte bulunmuştur.1709 ataması üzerinden tam 6 yıl geçmiştir.Bu rotasyon, rotasyona tabi az sayıda şube müdürünün olduğu dönemlerde uygulanmıştır.Fakat sirkülasyonun fazla olacağı son 2 yıl içinde maalesef uygulanmamıştır.Uygulamanın ertelenmesi 1 ve 2.Bölge gibi gelişmiş bölgelerde görev yapanlardan ziyade, daha çok kalkınmada öncelikli 3,4 ve 5.Bölgede görev yapan şube müdürlerini mağdur etmiştir

Gelinen noktada tıkanıklığı açmak adına Milli Eğitim Bakanımızın iradesi ile klavuz yayımlanmıştır.Bu klavuz doğrultusunda yapılacak rotasyon ile geçmişte yaşanan mağduriyet giderilip hakkaniyet sağlanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve yönetmeliklere olan güven pekişecektir. Şube Müdürleri önünü görecektir.2023 Eğitim Vizyonu’na ulaşılmasında mevzuatlara olan güven artacaktır. Bu itibarla ;

"Sayın Bakanımız,

Tüm eğitim camiası tarafından çok sevilen karizmatik kişiliğiniz, ilkeli ve prensipli uygulamalarınız,mevzuatı uygulamada kararlılığınız ve hakkaniyeti gözeten perspektifiniz bu sene almış olduğunuz 'Şube Müdürlerine Rotasyon Uygulanması' kararında da kendisini göstermiş ve bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.

Alınan bu kararın ve aldığınız tüm kararların Sayın Cumhurbaşkanı riyasetinde şekillenen 2023 Vizyonuna katkı sunduğunu belirtmek isteriz. Sizinle gurur duyuyoruz ve sizin Cumhuriyet Tarihinin en çok iz bırakan Millî Eğitim Bakanı olarak tarihe geçeceğinize inanıyoruz*

MEB Şube Müdürleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum