MEB Vizyon Belgesi'nde İmam Hatiplere 3 Alanda İyileştirme

MEB Vizyon Belgesi'nde İmam Hatiplere 3 Alanda İyileştirme

MEB'in 2023 Vizyon Belgesi ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim ER, bakanlığın iyileştirmeler yapacağına dikkat çekerek bu iyileştirmelerde İmam Hatiplere özel bir önem verileceğini söyledi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen ve yıllık çalışmaların istişare edildiği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 15’si, Türkiye genelindeki mezun dernekleri ve başkanlarının da katılımıyla Antalya Manavgat’ta başladı. İmam hatiplerle ilgili önemli konuların alanında uzman isimler tarafından masaya yatırıldığı Kurultay’da ÖNDER’in her yıl yenilenen mottosu da ilan edildi. Bu yılki motto, “Bilgi ve hikmetle” olarak belirlendi.

Manavgat’ta yapılan Kurultay’a ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve il derneklerinin yöneticileri katıldı. ÖNDER Karaman ve Manavgat Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan Kurultay’a Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, Balıkesir milletvekili Mustafa Canbey, Karaman milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Selman Eser, Karaman Valisi Fahri Meral, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, ÖNDER eski Başkanı Hüseyin Korkut, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da iştirak etti.

Eğitimi tartışmayı önemsiyoruz

Program, Manavgat İmam Hatip Lisesi mezunu Yasin Özsever’in Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ÖNDER Genel Sekreteri Abdullah Ceylan’ın başkanlığındaki Selamlama ve Açılış oturumuna geçildi. Salona bir selamlama konuşması yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “ÖNDER’in kuruluşunun 60. yılında biraradayız. Eğitim meselesini en fazla konuştuğumuz dönemde bu kurultayımızı gerçekleştiriyoruz. Bizler bu meseleyi yoğun bir şekilde tartışmayı kıymetli buluyoruz. Çünkü bize özgü, bize ait, köklerimize ait eğitimi ve kültürü birlikle yeniden şekillendirmemiz gerektiğini anlıyoruz” dedi. Bir STK olarak eğitimle ilgili raporlar hazırladıklarını ve Milli Eğitim Bakanı ile paylaştıklarını belirten Bekiroğlu, “Bu konuda kendilerine destekçi olmaya devam edeceğiz. Doğru kararlar almalarını, doğru uygulamalar yapmalarını ve bu topraklara özgü bir eğitim paradigmasını oluşturmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu. Bekiroğlu bu süreçte eğitimi bütün boyutlarıyla değerlendirip yola koyulmanın ve eğitimin bütün paydaşlarını süreçlere katmanın önemine işaret etti.  

İmam hatip en özgün model

Konuşmasında imam hatip okullarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Halit Bekiroğlu, “İmam hatip aidiyeti, aslında tam da bütüncül bakışın yansımasıdır. Bu gönüllülüğün maddi yansıması da var, devletin yükünü hafifletme tarafı da var. Aslında bütün bunlar sağlıklı yürütüldüğünde, sivil toplum kendi konumlanmasını doğru yaptığında, katkısını da sunduğunda devletin yükünü hafifletmeye ve imam hatip aidiyeti gibi diğer tüm okullarımızın aidiyetlerinin de güçlenmesine vesile olacaktır” dedi. İmam hatip meselesinde nitelik ve nicelik tartışmasını çok anlamlı bulmadıklarını ve niteliğin herşeyin aslı olduğunu belirten Bekiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “İmam hatip modeli, bu ülkenin en özgün eğitim modeli olarak en mutedil, İslam dünyasına sunabileceğimiz ifrattan tefritten uzak en kıymetli modelimiz olarak ele alınmalı. İmam hatip modelini hem İslam dünyasına hem de insanlığa öncülük yapacak bir model olarak görüyoruz.”

Vizyon belgesinde 3 iyileştirme var

Konuşmasında yeni dönemde imam hatiplerle ilgili izlenecek politika noktasında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, “Bir medeniyet tasavvuruna bağlı olarak bir kültür politikası oluşturulmalı. Eğitim politikamız da bu kültür politikamız üzerinde olmalı. Nasıl bir insan ve nasıl bir toplum tasavvuru sorusuna cevap verdikten sonra bunu önceleyecek eğitim, kültür politikasının içinde olmalı. İmam hatiplilerle ilgili politika da eğitim politikamızın içinde biraz daha özel bir politika. Vizyon belgesinde imam hatiplere ilişkin 3 farklı alanda iyileştirmelerin olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.