MEB Yönetimine "Değişimde" Tam Destek: Cesur Olun, Destekleriz!

MEB Yönetimine "Değişimde" Tam Destek: Cesur Olun, Destekleriz!

Bugün gündeme gelen MEB Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliklerinin hazırlandığı, yayınlanmak üzere gönderildiği haberlerine ilişkin Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün gündeme gelen MEB Yönetici Görevlendirme ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliklerinin hazırlandığı, yayınlanmak üzere gönderildiği haberlerine ilişkin Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Geylan, yapılan düzenlemelerde liyakat ve kariyer esaslı olması durumunda tam destek verecekelrini söyledi.

İşte o açıklamalar:

Bu akşam Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün YouTube sayfasının konuğu olan Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu, Görevde Yükselme Yönetmeliği’nin değiştirildiğini ve Sayın Bakan tarafından imzalanarak yayımlanmak üzere gönderildiğini belirterek, müdür yardımcılığından en üst bürokratik görevlere kadar tüm görevlerin yeniden liyakat ve kariyer ilkesi gözetilerek tanımlandığını ve bu vazifeleri üstlenmek için hangi şartlara haiz olmak gerektiğinin detaylı olarak yazıldığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen olarak, liyakat ve kariyeri esas alan her düzenlemeyi samimiyetle alkışlar ve destekleriz.

Bu arada Sayın Hamza Aydoğdu’dan önemli bir beklentimiz de hazırlanmış olduğunu bildiğimiz Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliklerinin de hemen yayınlanmasıdır. Ki, proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirme sürecinin başladığı bu günlerde, geçen yıllarda yaşanan çirkinliklere ve kirli tezgahlara şahit olmayalım.

Tahmin ediyorum ki, yönetmeliklerdeki bu düzenlemeler, MEB taşra teşkilatını tahakküm altına almış olan çeteleri memnun etmemekte ve dirençleriyle karşılanmaktadır.

Ama MEB yönetimine çağrımız, cesur olmalarıdır.

Yıllardır MEB teşkilatında paralel yönetim ihdas etmiş bu çeteleri temizleyecek tek yol, liyakat esaslı düzenlemeleri adaletle uygulamaktır.

Bu başaranlar, Türk eğitim tarihine isimlerini övgüyle yazdırmış olacaklar ve bütün eğitim çalışanları onları uzun yıllar hayır ve minnetle yad edecektir.

Buna değmez mi?

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum