MEB'de Sınav Çetesi Mi Var?

MEB'de Sınav Çetesi Mi Var?

Milli Eğitim Bakanlığında sınav görevlerinin sürekli aynı daire başkanları ve şube müdürlerine verildiği yönünde çok sayıda mail gelmektedir ....

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürü ve şeflerden sınavlar ve görevlendirmelerle ilgili çok sayıda mail gelmektedir.

Özellikle yurt dışı sınav görevleri ve görevlendirmelerde isim isim daire başkanları ve şube müdürlerin isimleri mail atılmış, sınav görevlerinin aynı kişilere verildiği iddia edilmektedir .

Milli Eğitim Bakanlığında Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Genel Müdürlüğünde MTSK sınav görevleri ve genel müdürlüklerin yurt dışı görevlendirmelerde hep aynı daire başkanlarına istisnasız görev verildiği isim isim sitemize gönderildi.

Bazı daire başkanlarının sınav görevi ve yurt dışı görev adı altında umre ziyareti yaptıkları, yurt dışı göreve her ay düzenli giden daire başkanı ve şube müdürlerinin aylık 700 Euro ekstra para aldıkları iddia edilmektedir .

MEB’de bu sınav çetesinin son 4-5 yıllık görevlendirmelerde hep aynı isimleri yazdıkları, Bakan SELÇUK’un bu görevlendirme listelerini istediğinde hep aynı isimlerin sınav için görevlendirildiklerini görecektir .

Devletin parasıyla umre gezileri yapan Bakanlığın bürokratlarının isim isim bilindiği, sınav çetesinin artık ayyuka çıktığı ve bu durumun genel müdürlükler içerisinde huzursuzluk yarattığı ve yüksek sesle konuşulmaya başlandığının Bakanlık yetkilileri farkına varmalıdır.

Sonuç olarak ; MEB’de bir sınav çetesinin olduğu gelen bilgi ve belgelerde mevcut .

Bürokratların sınav ve yurt dışı görevi adı altında umre ziyaretleri yaptıkları da belgelenmiş. Ayrıca sınav görevlerini sürekli aylık kazanç haline getiren daire başkanları ve şube müdürlerinin aylık 5.000 TL civarı ekstra geliri olduğu, isim isim görevlendirmelerle sitemize gönderilmiş .

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu konu hakkında duyarlı olması ve adaleti sağlaması gerekmektedir .

kaynak: kamudanhaber.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum