MEB'de Taşra Teşkilatı Değişikliği Hazırlığı

MEB'de Taşra Teşkilatı Değişikliği Hazırlığı

Gün içerisinde attığı tweet ile Taşra Teşkilat Yapılanması ile alakalı açıklamalarda bulunacağını açıklayan Milat Gazetesi Yazarı Özkan Erdem akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile MEB Taşra Teşkilatı yapılanmasında hakkında merak edilenleri açıkladı.

Ankara'da Başkent Öğretmen Evi'nde bir ÇALIŞTAY gerçekleşti. Çalıştayın konusu "Taşra Teşkilatının Organizasyon Yapısının Güçlendirilmesi" idi. Bu çalıştay Salı-Çarşamba-Perşembe günü olmak üzere 3 gün sürdü. Yaklaşık 77 kişi katıldı.

Çalıştay bizzat Milli Eğitim Bakanı Sn Prof Dr Ziya Selçuk Hocamızın talimatı ile gerçekleşti. Bu çalıştayı takip etmesi, koordinasyonu için Bakanlık Merkez Teşkilatından önemli ve değerli iki isim görevlendirildi. ( Rızaları belki yoktur diye isimlerini paylaşmayacağım)

Eğitim kültürünün her kademesinden katılımcılar davet edildi. Davetliler birer örneklem şeklinde olup, eğitim camiasının her kesimini temsilen kişiler bu çalıştayda yer adı. Çalıştay 10 başlık altında incelendi.

Çalıştaya katılanlar içerisinde:Üniversite Hocaları(Akademisyenler), İl Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Md Yardımcıları, Öğretmenler, Programcılar ve alanında Uzman kişiler katıldı.Yani,eğitimin her kesimi temsil edildi

Çalıştayda amaç, nihai bir karar vermek ya da taşra teşkilatını değiştirip yeniden şekillendirmek üzerine değil, mevcut taşra teşkilatını nasıl daha verimli hale getirmek ve daha da güçlendirilebilir şeklindeydi.

Çalıştayda çıkan sonuçlar rapor haline getirilip Sn Ziya Selçuk Bakanımıza sunulacak. Oldukça verimli geçtiği söylenen Çalıştayda, tüm katılımcılar böyle çalıştayların daha da sıklaştırılması gerektiğini vurguladı. Katılımcıların da istifade ettikleri gözlemlendi.

Tüm katılımcılar Bakanlığın kendi görüşlerine önem verdiği için Milli Eğitim Bakanı Sn Prof Dr Ziya Selçuk'a teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Bakanlık nezdinde düzenlenen böyle bir çalıştayda aidiyet hissedilmesi ve davet edilmenin önemini vurguladılar. 

Bu çalıştayı oldukça önemli buluyorum. Emeği geçen başta Sn Ziya Selçuk'a, sonrasında koordinasyonda ve öncülükde görevlendirilen iki değerli üst düzey bürokrat ve yöneticilere, ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum