MEB'de yeni bir daire başkanlığı kuruldu

MEB'de yeni bir daire başkanlığı kuruldu

652 sayılı KHK, daha sonra 6528 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılarak Genel Müdürlüğümüze tahsis edilen Daire Başkanlıklarından 6'sı isim olarak tanımlanmış ve görev alanları belirtilmiştir.

652 sayılı KHK, daha sonra 6528 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılarak Genel Müdürlüğümüze tahsis edilen Daire Başkanlıklarından 6’sı isim olarak tanımlanmış ve görev alanları belirtilmiştir.

Ancak, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan fakat adı henüz tanımlanmamış olan tks (1) Daire Başkanlığı daha bulunmaktadır.

Öte yandan Bakanlığımızın diğer birimlerinde (12 birimde) mevcut olduğu halde Din öğretimi Genel Müdürlüğünde bulunmayan Araştırma-Geliştirme projeler Daire Başkanlığının oluşturulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda mevcut Daire Başkanlığına bu adın verilmesi ve bu birim ile ;

-Genel Müdürlüğümüzün Eğitim Politikalarına edecek araştırma, planlama ve
geliştirme çalışmalarının yapılması,

-Genel Müdürlüğümüz hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulmasına yönelik proje faaliyetlerin planlanması,

-Din öğretimi alanında çeşitli kuruluşlarca yapılmış araştırma ve projelerin izlenmesi ve değerlendirilmesi,

-Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak eğitim projelerinin hazırlanması ve uygulanması, ^

-Din öğretimine yönelik düzenlenecek sempozyum, kongre, panel, konferans, kurs, seminer, çalıştay, toplantı ve benzeri faliyetlerle ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi,

-Eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar ile Millî Eğitim Kalite Çerçevesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk alanlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesi hedeflenmektedir.

Bakanlığımızın diğer eğitim-öğretim daireleri ve birimlerindeki 12 (on iki) adet Araştırma-Geliştirme ve projeler Dairesi Başkanlığı ile işbirliği halinde yukarıda belirtilen alanlarda ortak çalışmalar yürütecek olan ilgili daire başkanlığına “Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı” adının verilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.