MEB'den Ek Ders Açıklaması: O Ücretler Kesilmeyecek!

MEB'den Ek Ders Açıklaması: O Ücretler Kesilmeyecek!

Yüz yüze eğitim döneminde sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmenlerinin girmesi durumunda, sınıf öğretmenleri ek ders ücret kaybı yaşamamaktaydılar.

Yüz yüze eğitim döneminde sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmenlerinin girmesi durumunda, sınıf öğretmenleri ek ders ücret kaybı yaşamamaktaydılar. 20 Kasım 2020’de başlayan uzaktan eğitim sürecinde sorunlar yaşandığı bilgisinin sendikamıza ulaşması üzerine yaptığımız başvuruya Bakanlıkça verilen yanıta göre öğretmenlerimiz ek ders ücretlerini tam olarak alacaklardır.

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin kararın 18. maddesinde, “İlkokullarda yöneticilerin veya hizmetiçi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve bu saatlerde okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları halinde, verilen bu görevler ek ders görevinden sayılır.” hükmüne göre yüz yüze eğitim döneminde ödenen ücretler uzaktan eğitim döneminde Bakanlığın uzaktan eğitime ilişkin genelgesinde yer alan “…öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.”  hükmü esas alınarak ödenecektir.

Bu durumda sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmeni girdiği saatlerde ücretlerinin kesilmesine imkan bulunmamaktadır.

EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum