MEB'den Görevde Yükselme İle Atanan Personele İyi Haber!

MEB'den Görevde Yükselme İle Atanan Personele İyi Haber!

Eğitim-Bir-Sen: Görevde yükselme kapsamında atanan engelli veya mazereti bulunan personele yönelik talebimiz kabul edildi

Görevde yükselme kapsamında atanacak şef ve memur kadroları için mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların mazeretlerinin bulunduğu yere; engelli personelin ise istemeleri hâlinde norm kadro durumuna bakılmaksızın bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesi yönündeki talebimiz Bakanlıkça kabul edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 7.5.2019 tarihli ve E.9030740 sayılı yazısıyla görevde yükselme kapsamında ataması yapılanlardan engellilik durumu veya mazerete dayalı olarak atandıkları diğer illere gitmek istemeyip ilinde kalmak isteyenlerin bu isteklerinin değerlendirilebilmesi için 9.5.2019 tarihine kadar başvurularının Bakanlığa ulaştırılması istenildi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlığa başvurarak görevde yükselme kapsamında atamaya konu edilecek şef ve memur kadroları için atama sürecinde mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların mazeretlerinin bulunduğu yere; engelli personelin ise istemeleri hâlinde norm kadro durumuna bakılmaksızın bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesini talep etmiştik. Yine Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdarî Kurulu toplantısında aynı konuyu kurul gündemine taşıyarak taleplerimiz arasında dile getirmiştik.

Sendikamızın ısrarlı takibi sonucu, görevde yükselme kapsamında ataması gerçekleştirilmiş olup engellilik durumu veya mazereti bulunan eğitim çalışanlarının muhtemel mağduriyet ve hak kayıpları bu suretle önlenmiş olacaktır.

Her ne kadar iller arası yer değişikliğinde engellilik veya mazeretten kaynaklı sorunlara bu yazı çözüm getirse de aynı imkân, bu durumda olup görevde yükselme kapsamında il içinde yer değişikliği gerçekleştirecek personele de tanınmalıdır.

 

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı
 

 

Bakanlık resmî yazısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.