MEB'den Öğretmenler İçin Gelişim Raporu Uyarısı: Son Tarih Karne Basımından Önce

MEB'den Öğretmenler İçin Gelişim Raporu Uyarısı: Son Tarih Karne Basımından Önce

MEB’in ortaokul ve liselerde zorunlu hale getirdiği Öğrenci Gelişim Raporu girişleri için süreç hızlandı. Öğretmenlerin e-Okul veri girişlerini karne basım tarihinden önce tamamlaması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul ve liselerde uygulamaya alınan Öğrenci Gelişim Raporu sürecinde sona yaklaşıldı. Öğretmenlerin e-Okul üzerinden yapması gereken gelişim raporu girişlerini, karne basım tarihinden önce eksiksiz şekilde tamamlaması gerekiyor.

Gelişim raporu girişleri için süreç hızlandı

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte okullarda dönem sonu işlemleri yoğunlaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bu yıl ortaokul ve liselerde zorunlu hale getirilen Öğrenci Gelişim Raporu uygulamasına ilişkin veri girişlerinin tamamlanması için takip sürecini artırdı.

Bakanlık, e-Okul sistemi üzerinden yapılan girişleri anlık olarak izlerken, eksik veri bulunan okullar ve öğretmenler için sürecin hızla tamamlanmasını istedi.

Son tarih karne basımından önce

Öğretmenlerin gelişim raporu girişlerini en geç karne basım tarihine kadar tamamlaması gerekiyor.

Dönem sonunda öğrencilere verilecek gelişim raporlarının doğru ve eksiksiz oluşturulabilmesi için e-Okul üzerindeki tüm bilgilerin zamanında sisteme işlenmesi gerekiyor.

Veri girişlerinin tamamlanmaması halinde öğrencilerin gelişim raporlarının basımında sorun yaşanabileceği belirtiliyor.

Tüm branş öğretmenleri kapsama dahil

Gelişim raporu uygulaması yalnızca temel derslerle sınırlı olmayacak.

Türkçe, matematik, Türk dili ve edebiyatı, fen bilimleri ve sosyal bilgiler gibi derslerin yanı sıra müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi ve diğer uygulamalı derslerde de öğretmenlerin veri girişi yapması gerekiyor.

Bu nedenle okul yönetimlerinin tüm branşlardaki eksik girişleri kontrol etmesi bekleniyor.

e-Okul üzerinden sıkı takip başladı

Bayram tatilinin ardından il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda e-Okul sistemi üzerinden denetim süreci başlatıldı.

Tema ve ünite bazlı gelişim raporu girişlerini tamamlamayan okulların ve öğretmenlerin sistem üzerinden raporlandığı belirtiliyor.

Okul yönetimleri de eksik veri girişi bulunan öğretmenleri bilgilendirerek sürecin tamamlanmasını sağlayacak.

Son hafta yoğunluk uyarısı

Dönem sonu işlemlerinin aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanabileceği ifade ediliyor.

Bu nedenle öğretmenlerin gelişim raporu girişlerini son güne bırakmaması önem taşıyor.

Teknik aksaklık veya sistem yoğunluğu yaşanmaması için okul yönetimlerinin eksik işlemleri önceden tespit ederek öğretmenlere gerekli uyarıları yapması bekleniyor.

Sendika kararlarına rağmen işlem zorunluluğu vurgusu

Bazı eğitim sendikalarının gelişim raporu doldurmamaya yönelik eylem kararları aldığı biliniyor.

Ancak Bakanlığın uygulamayı zorunlu tuttuğu, süreçte yaşanacak eksikliklerin dönem sonu raporlarının oluşturulmasını doğrudan etkileyebileceği belirtiliyor.

Bu nedenle öğretmenlerin, öğrencilerin raporlarında aksama yaşanmaması için veri girişlerini tamamlaması gerektiği ifade ediliyor.

Veliler gelişimi e-Okul’dan takip ediyor

Yeni modelde öğrencilerin yalnızca notları değil, süreç içindeki beceri ve gelişim durumları da takip ediliyor.

Veliler, öğrencilerin gelişim süreçlerini e-Okul sistemi üzerinden görebiliyor.

Dönem sonunda verilecek gelişim raporlarıyla öğrencilerin akademik ve beceri temelli ilerleyişine ilişkin daha kapsamlı bir değerlendirme sunulması hedefleniyor.

Okul yönetimlerine de sorumluluk düşüyor

Gelişim raporu girişlerinin zamanında tamamlanması için okul müdürlüklerinin de süreci yakından takip etmesi gerekiyor.

Eksik veri girişi yapan öğretmenlerin tespit edilmesi, gerekli bilgilendirmenin yapılması ve karne basım sürecinden önce tüm girişlerin tamamlanması okul yönetimlerinin sorumluluk alanında değerlendiriliyor.

Dönem sonu raporlarında aksama yaşanmaması hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamayla öğrencilerin gelişimini daha bütüncül şekilde izlemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Bu nedenle gelişim raporlarının eksiksiz hazırlanması, hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler açısından önem taşıyor.

Öğretmenlerin karne basım tarihinden önce e-Okul veri girişlerini tamamlamasıyla dönem sonu raporlarının sorunsuz şekilde oluşturulması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.