MEB’den okul müdürleri ve yardımcılarına müjde: Yüzde 100 zamlı ödenecek

MEB’den okul müdürleri ve yardımcılarına müjde: Yüzde 100 zamlı ödenecek

Milli Eğitim Bakanlığı , okul müdürü ve yardımcılarına müjdeli bir haber verdi.

MEB, bu konuda Rize Valiliği'ne gönderdiği resmi görüş yazısıyla açıklık getirdi.

Bu yeni düzenlemeyle, okul müdürleri ve yardımcıları daha fazla maddi destek alacaklar. Cumartesi ve pazar günleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki görevlerinde 2 saat ek ders ücreti alan yöneticiler, artık bu ücretin % 100 fazlasını alacaklar.

MEB'in bu adımı, okul yöneticilerinin hafta sonu görevlerinin önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, bu düzenlemeyle okul müdürleri ve yardımcılarının motivasyonu da artacak ve daha iyi bir şekilde görevlerini yerine getirebileceklerdir.

Cumartesi ve Pazar görevli yöneticilere ek ders ücretinde artış

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararında yapılan bir değişiklik, özellikle cumartesi ve Pazar günleri yönetim görevini yürüten öğretmenlerin ek ders ücretlerini etkileyecek nitelikte oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklamada, bu durumun daha açık bir şekilde belirtildiği görüş yazısına yer verildi.

Yazıda özetle, cumartesi ve Pazar günlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yönetim görevini yürütmek üzere görevlendirilen eğitim kurumu yöneticilerinden birine, fiilen yürüttüğü bu yönetim görevine bağlı olarak ödenen 2 saat ek ders ücretinin %100 fazlasının ödenmesi gerektiği belirtildi. Bu durum, yöneticilerin daha fazla ek ders ücreti almasını sağlayacak bir düzenlemeyi içeriyor.

Yönetici ve öğretmenlerin ücretlerini de düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ek ders ücretleri konusunda bir düzenlemeye gidildiğini ve bu düzenlemenin cumartesi ve Pazar günü görev yapan yöneticilerin ek ders ücretlerini artıracağını ortaya koyuyor. Bu durum, yöneticilerin ek ders ücretlerinde daha adil bir paylaşım sağlama amacını taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum