MEB'den Okul Müdürlerine Duyuru

MEB'den Okul Müdürlerine Duyuru

Tüm Okul Müdürlerinin Dikkatine Yıl Sonuna Kadar MEB Bu işlemlerin yapılmasını istedi.

Tüm Okul Müdürlerinin Dikkatine Yıl Sonuna Kadar MEB Bu işlemlerin yapılmasını istedi.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 5 Aralık 2022 Tarihli TEFBİS Veri Girişleri konulu resmi yazıda TEFBİS sistemi içerisinde yer alan Okul Aile Birlikleri , Okul Öncesi Modülü’ne dikkatli biçimde eksiksiz ve tam olarak 31.12.2022 tarihine kadar işlemesi gerekmektedir şeklinde ifade edildi.

İŞTE O YAZI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : E-84536802-166.01.02-65079009 05.12.2022

Konu : TEFBİS Veri Girişleri

…………….. VALİLİĞİNE ( İl Millî Eğitim Müdürlüğü )

09.02.2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin “Tutulacak Defter, Dosya ve Belgeler” başlıklı 23. maddesinin 5. bendinde “Okul idaresi, okul aile birliklerinin gelir ve gider kayıtları ile diğer mali işlemlerini Bakanlıkça kurulan merkezi bilgi sistemine (TEFBİS) kaydeder” hükmü yer almaktadır.

Bu bağlamda Bakanlığımıza bağlı resmî okullarımızın Okul Aile Birliklerince elde edilen gelirler ve yapılan harcama kayıtlarına ilişkin verileri, banka hesapları ve işletme defterinde hesap denkliğini sağlayacak biçimde TEFBİS sistemi içerisinde yer alan Okul Aile Birlikleri , Okul Öncesi Modülü’ne dikkatli biçimde eksiksiz ve tam olarak 31.12.2022 tarihine kadar işlemesi gerekmektedir.


İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimizin kantinlerden elde edilen kantin gelirlerini ve yapılan pay aktarımlarını da TEFBİS sisteminde yer alan Millî Eğitim Müdürlükleri Modülü’ne 31.12.2022 tarihine kadar eksiksiz ve tam olarak işlemeleri gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Mehmet Fatih LEBLEBİCİ Bakan a. Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.